Krestinov võitis Hollandi krossifestivalil teise koha

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Krestinov.
Gert Krestinov. Foto: Rauno Kais

Hummelo lähistel toimus tänavune Zwarte Cross'i festival ja suur motokrossivõistlus, kus pea 185 000 pealtvaataja ees võistlesid ka eestlased Gert Krestinov ja Priit Rätsep, kes saavutasid vastavalt teise ja 12. koha.

Krestinov ja Rätsep võistlesid Superklassi sõitudes, kuhu pääses võistlema ainult organisaatori poolt saadetud kutsetega. Kvalifikatsioonis sõitis Krestinov välja teise ja Rätsep neljanda aja. Kiireima aja sõitnud Nick Kowenbergile kaotas Krestinov 0,6 ja Rätsep ühe sekundi.

«Nädalavahetusega võib väga rahule jääda. Osalesin sellel võistlusel esimest korda ja see kross on Hollandis väga populaarne, sest festivalile oli kohale tulnud rekordilised 185 000 inimest. Kui rajal sõitsin, siis ümbritses mind inimestest tunnel. Sain keskpärased stardid, aga võitlesin teise koha jõuga välja, lihtne see ei olnud, kuna rada oli igaks sõiduks silutud ja kiirused olid sarnased,» rääkis Krestinov pärast pikka võistlust.

Esimeses sõidus võidutses kuulus Hollandi liivaspetsialist Marc De Reuver, kes edestas kaasmaalast Ceriel Klein Kromhofi 0,9 ja rootslast Filip Thuressoni 20,5 sekundiga. Krestinov ületas lõpujoone neljandana, jäädes võitjale alla 29,7 sekundiga. Rätsep võitles välja 11. koha, tema jäi De Reuverist 51,9 sekundit.

Teises sõidus oli kindlalt parim Kromhof, kelle edu teiseks tulnud kaasmaalase Freek Van der Vlisti ees oli lõpujoonel 24,2 sekundit. Krestinov kaotas teisele kohale omakorda kolm sekundit ja oli kolmas. Ka Rätsep suutis oma tulemust parandada ja sõitis end kuuendaks, kaotades võitjale 34,8 sekundit.

Kromhof võitis ka kolmanda sõidu ja seda 7,2-sekundilise eduga hea sõidu teinud Rätsepa ees. Van der Vlist kaotas kolmandana võitjale 9,5 ja Krestinov neljandana 18,3 sekundit.

Võistluse viimase sõidu võitis jälle Kromhof ja seda 2,7 sekundilise vahega Van den Vlisti ees. Krestinov kaotas Kromhofile 6,3 sekundiga ja ületas lõpujoone kolmandana, Rätsep pidi aga sõidu tsikli tehniliste probleemide tõttu pooleli jätma.

Nelja sõidu kokkuvõttes kuulus tänavuse Zwarte krossi võit 197 punktiga Kromhofile, Krestinov sai 176 punktiga teise ning Van de Vlist 174 punktiga kolmanda koha. Rätsep oli kolmes sõidus saadud punktide tulemusena 120 punktiga 12. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles