Video: ManU alistas rekordpubliku ees Madridi Reali ja jõudis finaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi ja Madridi Reali mängu vaatas Ann Arbori staadionil 109 318 inimest.
Manchester Unitedi ja Madridi Reali mängu vaatas Ann Arbori staadionil 109 318 inimest. Foto: SCANPIX

USAs peetaval Euroopa tippjalgpallimeeskondade hooajaeelsel kontrollmängude turniiril International Champions Cup võitis A-alagrupi Manchester United, alistades 3:1 Madridi Reali.

Michiganis Ann Arbori staadionil peetud kohtumist vaatas kohapeal 109 318 inimest - nii palju pealtvaatajaid ei ole varem viibinud ühelgi USA pinnal peetud jalgpallikohtumisel. Senine rekord oli 1984. aasta olümpiafinaali nimel, mida jälgis Rose Bowli staadionil 101 799 inimest.

United asus 21. minutil ilusale söödukombinatsioonile järgnenud Ashley Youngi tabamusest juhtima, kuid kuus minutit hiljem tõmbas Michael Keane karistusalas maha Gareth Bale'i ja kannatanu realiseeris ise penalti. United läks poolajale siiski eduseisus, sest 37. minutil oli taas täpne Young, kelle tsenderdus maandus Iker Casillase selja taga.

Mängu lõppskoori vormistas 80. minutil vahetusmees Javier Hernandez. Reali ei päästnud ka Cristiano Ronaldo, kes vastupidiselt peatreeneri Carlo Ancelotti kinnitusele siiski viimaseks veerandtunniks mängu sekkus.

United võitis seega alagrupiturniiril kõik kolm mängu, alistades lisaks 3:2 AS Roma ja penaltiseerias Milano Interi. Real jäi aga kolmes mängus võiduta, kaotades Romale 0:1 ja jäädes Interile alla penaltitega. Grupi teises viimase vooru mängus oli Inter Romast parem 2:0, väravad lõid Nemanja Vidic ja Yuto Nagatomo.

United kohtub turniiri finaalis koduse konkurendi Liverpooliga, kes võitis B-grupi, alistades viimases voorus 2:0 AC Milani. Liverpooli avavärava lõi 17. minutil Joe Allen, 89. minutil vormistas lõppseisu Suso. 28. minutil jättis penalti realiseerimata Rickie Lambert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles