Soome ralli võit on kindlalt juhtival Sander Pärnal käeulatuses

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn.
Sander Pärn. Foto: Timo Anis

Sander Pärn ja James Morgan tõusid Soome MM-rallil hea taktika ja kiire sõiduga Drive DMACK Fiesta Trophy liidriks.

Soome MM-ralli kolmas päev muutis Drive DMACK Fiesta Trophy paremusjärjestust kõvasti. Sander Pärn ja James Morgan alustasid kolmandat päeva selle arvestuse teisel kohal, kaotades liidrile Tom Cave’ile 20 sekundit. Enne ralli viimast päeva ja kolme kiiruskatset on nende edu aga teisel kohal oleva Quentin Gilberti ees pea kolm minutit.

Pärn alustas päeva kolme katsevõiduga ja laupäevase teise katse järel olid nad koos Morganiga tõusnud Drive DMACK Fiesta Trophy sarja liidrikohale. Hommikuse ringi viimase katse Pärn ja Morgan samuti võitsid ja nende edu Cave'i ees lõunasesse hooldusesse tulles oli 21,8 sekundit.

«Meie plaan oli kohe hommikul tempot tõsta. Legend oli meil väga hea ja see oli väga oluline just enesekindluse osas, mis omakorda aitas meil sõita kiiremini. Tegu oli meile eelmistest aastatest tuttavamate katsetega ja eesmärk oligi esimesel ringil rünnata, kuna samade katsete teisel läbimisel oli tee palju halvemas olukorras. See plaan töötas ja saime Cave’ist mööda,» rääkis Pärn.

Päeva teises pooles said Pärn ja Morgan kohe kirja ühe katsevõidu, järgmisel katsel aga jäi raja äärde nende suurim konkurent Cave. «Hoolduse järel jätkasime sama hooga, see polnud kindlasti maksimum, kuid sellest piisas. Pärastlõunase ringi teisel katsel aga langes kahjuks konkurent Cave halbade teeolude ohvriks ja katkestas. Kuna ta startis enne meid, nägime teda tee ääres. Võtsin kohe hoo pisut maha, sest vahed järgmiste konkurentidega olid juba suured. Tulime päeva ülejäänud katsed kindla peale ja samamoodi kavatseme ka homsed kolm katset sõita. Katsevõite püüdma ei lähe, eesmärk on võit Soome MM-rallil ära vormistada,» rääkis Pärn.

Pärna ja Morgani edu teisel kohal oleva Quentin Gilberti ees on 2.55,4. Kolmandal kohal on Maarius Aasen, kes jääb Pärnast 3.32,7 kaugusele. Soome MM-rallil sõidetakse viimasel päeval kolm kiiruskatset kogupikkusega pisut üle 37 kilomeetri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles