Vormel-1 kihutab veel vähemalt kuus aastat Melbourne'is

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 sarja kalendrisse lisandub veel üks etapp.
Vormel-1 sarja kalendrisse lisandub veel üks etapp. Foto: SCANPIX

Melbourne’i ringrada sõlmis vormel-1 sarjaga uue lepingu, mille kohaselt Austraalias võisteldakse vähemalt kuni 2020. aastani.

Senine leping kehtis kuni 2015. aastani, uus kontraht sõlmiti koguni aasta kestnud läbirääkimiste tulemusena. Austraalia oli vormel-1 etapi säilitamisest äärmiselt huvitatud, kuna Red Bulli sõitja Daniel Ricciardo edu lubab etapile häid publikunumbreid. Tänavu on Ricciardo võidutsenud juba Kanadas ja Ungaris, olles ühtlasi ainus mees peale Mercedese sõitjate, kes on sel hooajal etapivõiduni jõudnud.

Ühtlasi säilitab Melbourne hooaja avaetapi staatuse. Tuleval aastal sõidetakse seal esialgsete plaanide kohaselt 15. märtsil. Albert Parki ringrada on vormel-1 kalendrisse kuulunud alates 1996. aastast, enne seda peeti Austraalia etapp Adelaide’is. Tänavu võistluskalendris olevatest radadest on ilma ainsagi vahelejäänud aastata kauem võisteldud vaid Barcelona, Monaco, Silverstone’i, Hungaroringi, Spa, Monza ja Interlagose rajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles