Tänak: kui asjad toimisid, suutsime näidata head rütmi ja kiirust

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Eesti autorallil oli Soome MM-rallil edukas nädalavahetus – Kruuda ja Pärn tõid kaks klassivõitu, Ott Tänak oli WRC2 klassis kolmas.

Karl Kruuda ja Martin Järveoja (Ford Fiesta S2000) said WRC2 klassi võidu, edestades teise koha saanud Jari Ketomaad pisut üle kahe minuti. 

«Suurepärane saavutus ja loomulikult polnud see lihtne, Soome pole kunagi lihtne. Peale eilset ehmatust õlisurvega võtsime hoogu maha ja kindlustasime oma võitu. Lihtne see polnud, iga kurv tundus kitsam ja iga kivi tee peal suurem, kui ta tegelikult oli. Kuigi polnud ma kõige kiirem sõitja, suutsime me vältida probleeme ja samas näidata ka head kiirust, mis oli siin edu aluseks. Print Sport meeskond tegi ära suurepärase töö, valmistades meile ette ideaalse auto. Soome MM-ralli võit omas klassis on iga sõitja unistus. Nüüd osaleme selle aastal veel WRC2 sarjas Hispaania ja Wales'i MM-etappidel,» rääkis Kruuda, kes tõusis WRC2 klassis nüüd kolmandale kohale ja on seitsme punkti kaugusel sarja liider Lorenzo Bertellist.

Poodiumi kolmandale kohale WRC2 klassis peale rasket rallit tõusid Ott Tänak ja Raigo Mõlder (Ford Fiesta R5), kes pidid ralli vältel võitlema paljude probleemidega, rehvipurunemised ja roolivõimu probleemid, mis maksid neile väärtuslikke minuteid. Kolmandal kohal olles oli neil kaotust Kruudale 23,5 sekundit ja meeskonnakaaslasele Ketomaale 2.08,7 sekundit. 

«Väga keeruline nädalavahetus, erinevate probleemide tõttu kaotasime kusagil seitse minutit. Oleme tegelikult positiivselt üllatunud, et suutsime nii palju aega tagasi sõita, kuid puudu jäi ikkagi kaks ja pool minutit. Kui asjad toimisid, suutsime näidata head rütmi ja kiirust ning võita katseid omas arvestuses. Kuid kindlasti ei saa selle tulemusega rahul olla,» rääkis Tänak, kelle järgmine MM-ralli WRC2 arvestuses on Saksamaa ralli.

Sander Pärn ja James Morgan jätkasid Soomes Portugalis ja Poolas võitudega alustatud edukat hooaega esiveoliste Ford Fiesta R2 autodega sõidetavas Drive DMACK Fiesta Trophy sarjas. Määravaks sai ralli eelviimane päev, kui Pärn tõusis oma klassi liidriks ja põhikonkurent Tom Cave pidi katkestama. See tähendas, et viimasele päevale läksid Pärn ja Morgan vastu kindla, pea kolme minutilise eduga. Kolm viimast katset sõideti väga kindlalt, et vormistada oma selle aasta kolmas võit Drive DMACK Fiesta Trophy sarjas. 

«Väga rahul oleme selle nädalavahetusega, hooaja kolmas võit ja eriti siin, Soomes, on väga magus. Kui täna kindlustasime võitu, siis kogu rallit kokku võttes saan öelda, et suutsime sõita targalt. Reedel kaotasin Tom Cave'ile, mitte küll palju, kuid siiski. Aga suutsin sellega leppida ja järgmise päeva hommikul tundsin, et nüüd on minu kord rünnata ja see toimis. Seega läks nagu plaanisime, ei alustanud maksimumiga ja lisasime kiirust, kui seda oli vaja,» rääkis Pärn peale võidukat Soome MM-rallit. Drive DMACK Fiesta Trophy sarjas suurendasid Pärn ja Morgan oma edu ja sõita on veel kaks etappi, Saksamaal ja Hispaanias. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles