Latvala tähistas esikohta pisaratega

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul toimunud Soome MM-ralli testikatsel näitas head kiirust Ott Tänak, kes sai WRC2 klassis kirja kiireima aja. Karl Kruuda oli seitsmes ning kaotas kaasmaalasele 5,4 sekundiga. Üldarvestuse parim oli kohalik ralliäss Jari-Matti Latvala.
Täna hommikul toimunud Soome MM-ralli testikatsel näitas head kiirust Ott Tänak, kes sai WRC2 klassis kirja kiireima aja. Karl Kruuda oli seitsmes ning kaotas kaasmaalasele 5,4 sekundiga. Üldarvestuse parim oli kohalik ralliäss Jari-Matti Latvala. Foto: Timo Anis

Soome MM-rallil käis tige võidukihutamine Volkswageni sõitjate Jari-Matti Latvala ja Sebastien Ogieri vahel viimaste meetriteni. Latvala hoidis MM-sarja liidri ja valitseva maailmameistri napilt selja taga ning võitis kõigest 3,6 sekundiga.

«Ütlen ausat, pisar tuli silma. Tahtsin seda võitu meeletult. Ma pole ühegi ralli nimel sedavõrd tööd teinud,» tunnistas Latvala, kes läbis võistluse eel suisa 650 testikilomeetrit.

Latvala haaras esimestest etappidest ohjad, käristas vahe Ogieriga enam kui poolele minutile, kuid laupäeva pärastlõunal algasid probleemid: teeaugust läbi sõites ütlesid üles ühe esiratta pidurid. Latvala kaotas seejärel iga kiiruskatsega aega, ent suutis päeva lõpuks Ogier siiski 3,4 sekundi kaugusel hoida ning pühapäeval prantslase rünnakud tõrjuda.

«See võit polnud pelgalt mulle, vaid koguSoome rahvale,» sõnas Latvala. «Näitasin, et Jyväskyläs ei triumfeeri vaid prantslased. Et kellelgi ei tekiks tunnet, nagu soomlased ei suudaks enam võita.»

Soome ralli

1. Jari-Matti Latvala (Soome, Volkswagen) 2:57.23,2, 2. Sebastien Ogier (Prantsusmaa, Volkswagen) +3,6, 3. Kris Meeke (Suurbritannia, Citroën) +50,6, 4. Andreas Mikkelsen (Norra, Volkswagen)+1.52,5, 5. Mikko Hirvonen (Soome, Ford) +2.49,7, 6. Juho Hänninen (Soome, Hyundai +4.29,0)... 10. Karl Kruuda (Eesti, Ford) +14.44.

MMi punktiseis: 1. Ogier 187,

2. Latvala 143, 3. Mikkelsen 95.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles