Roosiorg oli motokrossi Euroopa meistrivõistluste etapil seitsmes

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardi Roosiorg
Hardi Roosiorg Foto: Sahkar KTM Racing

Motokrossi MM-sarja selle aasta viimane Euroopa etapp sõideti Belgias, Lommeli liivarajal. Sahkar KTM Racing meeskond pani enda MM ja EM hooajale ilusa punkti, kui Hardi Roosiorg oli EMX125 klassis seitsmes ja Harri Kullas MM-sarja MX2 klassis 11. Võistlustingimused olid väga rasked, Lommeli liivarada muutus pühapäevaks väga raskeks ja kuumakraade oli üle 30.

Lommeli liivarada sobis mõlemale Sahkar KTM Racing sõitjale hästi, Hardi Roosiorg oli 50 startinud EMX125 klassi sõitja seas kvalifikatsioonis 15. kohal. Esimene sõit läks Roosiorul tõusvas tempos, sõidu keskel parandas ta oma positsiooni, tõustes esikümnesse ja viimastel ringidel tõusis ta tugevale seitsmendale kohale, kus ka sõidu lõpetas. Teise sõidu start oli veelgi parem, kui esimese ringi lõppedes oli Roosiorg kaheksas. Sõidu viimaseks kolmandikuks oli ta kümnendal kohal ja sellel kohal ta ka teise sõidu lõpetas. Etapi kokkuvõttes oli Roosiorg seitsmes, etapi võitis Alvin Östlund Rootsist. 

«Hooaja parim nädalavahetus kindlasti, selles pole kahtlust. Stardid olid head, sain kiires grupis kohe minema ja kuna olud olid kuumad ja rasked, tundsin ennast oma hea füüsilise ettevalmistuse põhja pealt rajal hästi ja see aitas mul palju konkurente selja taha jätta. Väga oluline oli EMX125 hooaja lõppu saada selline hea tulemus, see annab mulle selleks nädalavahetuseks, kui sõidetakse juunioride MM Belgias väga hea tunde,» rääkis Hardi Roosiorg.

Oma debüüthooajal EMX125 klassis oli Hardi Roosiorg hooaja kokkuvõttes 28. kohal, Euroopa meistriks tuli Saksa sõitja Brian Hsu.  

Motokrossi MM-sarjas sõidetaks veel kaks etappi, kuid need on Lõuna-Ameerikas, Brasiilias ja Mehhikos, kus Sahkar KTM Racing meeskond ei osale. Seega oli Lommeli etapp meeskonnale viimaseks MM-etapiks ja MX2 klassis tegi Harri Kullas hea esituse. Kvalifikatsioonis oli Kullas 11, see tagas taas võimaluse valida korralik stardikoht. Esimeses sõidus lõpetas Kullas 12. ja teises 11. kohal. Etapi kokkuvõttes oli ta 11.

«Kvalifikatsioon oli taas hea, kuid põhisõitudes olid mureks stardid. Esimeses sõidus ei saanud ma korralikult stardipuu tagant minema ja paaril esimesel ringil ei saanud korralikult hoogu üles. Siis aga suutsin tõusta kõrgemale, sõitsin 12. kohal ja viimasel ringil võitlesin kõvasti Petar Petroviga, kes jäi kahjuks ette. Teine start polnud ka hea, sain üsna viimaste hulgas minema. Sain küll kohti parandada ja lõpus ei olnud kaugel ka kümne hulgas lõpetamine, Petar Petrov ja Glenn Coldenhoff jäid paari sekundi kaugusele. Kahjuks 10 hulka ei mahtunud, kaotan alguses liiga palju ja pean rabelema kõvasti, et saada ettepoole, samal ajal liigub TOP 10 eest ära, tunnen, et jõudu ja jaksu on, kuid sõitude algustega pole sugugi rahul,» rääkis Kullas peale Lommeli etappi. 

Hooaja kokkuvõttes on Kullas hetkel 17. kohal, kuid siin tuleb arvesse võtta ka seda, et hooaja kolmel esimesel, Euroopast väljas olevatel etappidel ei osaletud ja kaks etappi jäid vahele vigastuse tõttu. «Hooaega kokku võttes oleks lootnud vähe paremaid tulemusi. Viimane, Lommeli etapp oli juba päris hea, samuti mõned kõvemate radade peale sõidetud etapid. Oleks tahtnud jõuda mõnel etapil TOP 10 hulka. Konkurents on muutunud MX2 klassis väga tihedaks. Nüüd ootab ees 23.-24. augustil Lange motokeskuses sõidetav Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste etapp,» võttis Kullas hooaja kokku.

Meeskonna juht Lauri Roosiorg jäi Sahkar KTM Racing meeskonna jaoks lõppenud teise MM-hooajaga suures plaanis rahule. «Meie tiimi jaoks läks hooaeg tegelikult hästi, koostöö sujus väga hästi ja suutsime valmistada sõitjatele hea tehnika. Viimane etapp Lommelis oli ilus punkt hooajale MM-sarjas, nii Hardi kui Harri tegid head tulemused ja seda väga keerulistes oludes. Ilm oli kuum ja klasse oli palju, mis muutis raja väga raskeks. Hardile oli see nädalavahetus väga olulise tähtsusega, selle tulemuse pealt saab hästi edasi minna peale debüüthooaega selles klassis. Kuid hooaeg pole veel läbi, mitmed olulised stardid ootavad veel ees,» rääkis meeskonna juht Lauri Roosiorg.

Sahkar KTM Racing meeskonna järgmiseks võistluseks sellel nädalavahetusel Belgias toimuvad juunioride maailmameistrivõistlused, kus on stardis Jago Geerts ja Hardi Roosiorg. Seejärel on Sahkar KTM Racing meeskond stardis oma kodurajal, Lange motokeskuseses, kui 23.-24. augustil toimub Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste kolmas etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles