Tsonga: tahan võita ja näidata oma parimat mängu

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Jo-Wilfried Tsonga.
Võidukas Jo-Wilfried Tsonga. Foto: SCANPIX

Eile Kanadas toimunud 3,1 miljoni USA dollari suuruse auhinnafondiga ATP tenniseturniiril Rogers Cupi finaalis meeste tennisemaailma kolmanda reketi Roger Federeri alistanud Jo-Wilfried Tsonga (ATP 10.) sõnul andis eilne võit talle palju motivatsiooni juurde ning nüüd tahab ta kogu maailmale oma parimat mängu näidata.

Rogers Cupi finaali pääsemiseks pidi Tsonga nägema kurja vaeva, et alistada tennisemaailma nimekaimad mehed: kolmandas ringis meeste tennisemaailma esireketi Novak Djokovici, veerandfinaalis üheksanda reketi Andy Murray ja poolfinaalis kaheksanda reketi Grigor Dimitrovi.

«Eilne turniirivõit andis mulle motivatsiooni juurde, sest eelmisel aastal kaotasin ma alati nendele meestele ning see oli minu jaoks muserdav,» rääkis 29-aastane Tsonga pärast eilset võitu. «Federeri vastu teenitud võit annab mulle ambitsioone juurde. See teeb mulle head,» lisas ta.

Tsonga sõnul treenib ta palju ja tema motivatsioon on tagasi tulnud. Lisaks tahab tennisist näidata tervele maailmale oma parimat mängu. «Ma tahan võita ja ma tahan mängida oma parimat tennist,» ütles Tsonga.

Tsonga alistas eilses finaalis Federeri kahes setis 7:5 ja 7:6 (3). Eilse võiduga tõusis Tsonga meeste ATP tabelis viis kohta ja asub nüüd 10. positsioonil. Federeri alistamine tähendas Tsonga jaoks 11. ATP turniiri võitu tema karjääri jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles