Suurfavoriit tegi EMil enne starti terviserikke tõttu püksi ja jäi finaalis viimaseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierre-Ambroise Bosse pärast 800 m jooksu finaali.
Pierre-Ambroise Bosse pärast 800 m jooksu finaali. Foto: SCANPIX

Zürichis toimuval kergejõustiku EMil läks meeste 800 m jooksus suurfavoriidina finaali prantslane Pierre-Ambroise Bosse, kuid lõpuks jäi ta üllatuslikult viimaseks. Pärast jooksu tunnistas Bosse, et ta tegi 15 sekundit enne finaali püksi ja sellega oli tema võistlus rikutud.

Bosse rääkis intervjuus Aftonbladetile, et tal on südamehaigus, mis lõi enne starti välja ja seetõttu tal probleem tekkiski. Bosset vaevab tahhükardia ehk südamepekslemine, mis on südame löögisageduse tõus võrreldes tavapärasega. Südame löögisageduse tõusu võivad tervetel inimestel esile kutsuda füüsiline pingutus, teatud ravimite taritamine, autonoomse närvisüsteemi või endokrinoloogilise süsteemi töö omapärad.

Prantslane rääkis, et ta palus seejärel starti 15 sekundi võrra veel edasi lükata, kuid korraldajad keeldusid.

Meeste 800 m jooksus läks lõpuks kaksikvõit Poolasse, kui esikoha teenis Adam Kszczot ja hõbeda sai kaela Artur Kuciapski. Kolmandaks tuli iirlane Mark English. Kaheksandana üle finišijoone tulnud Bosse ajaks märgiti 1.46,55.

Bosse tänavuse hooaja tippmark on 1.42,53, mis annab talle maailma hooaja edetabelis Botswana jooksja Nijel Amosi järel teise koha. Maailma kõigi aegade edetabelis hoiab ta selle ajaga 11. positsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles