Ootamatu käik: Barcelona üritas osta Reali tähtmängijat

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angel Di Maria.
Angel Di Maria. Foto: SCANPIX

Madridi Reali tähtmängija Angel di Maria otsus mitte pikendada klubiga lepingut ja teatada oma lahkumissoovist tõi kaasa ootamatu käigu - poolkaitsja eest tegi suure pakkumise Reali igipõline rivaal Barcelona.

Hispaania väljaande Sport teatel pakkus Barcelona Realile di Maria eest 60 miljonit eurot, kuid Reali president Florentino Perez teatas seepeale kategoorilisel toonil, et Barcelonasse ei müüda argentiinlast mitte mingil juhul. Di Maria soovib Realist lahkuda, sest klubi ei taha täita tema palgasoovi. Ka Reali peatreener Carlo Ancelotti kinnitas paari päeva eest, et di Maria on teda oma lahkumiskavatsusest teavitanud.

Barcleonal on jäänud vaid loetud päevad, et meeskonda tugevdada, sest FIFA otsusel ei saa nad reegliterikkumise tõttu kahe järgmise üleminekuakna jooksul ühtegi ostu teha. Samas spekuleerib Sport, et katse di Mariat osta ei pruukinud olla kuigi tõsiseltvõetav, vaid pigem lihtsalt osav lüke Reali ja mängija vaheliste suhete õõnestamiseks. Kuulujutud on sidunud di Mariat viimaste päevade jooksul nii Paris Saint-Germaini kui ka Manchester Unitediga.

Otse Realist Barcelonasse ja Barcelonast Reali siirduvad mängumehed pälvivad sageli oma eelmise koduklubi fännide täieliku põlguse, nagu sai näiteks 2000. aastal enda nahal tunda Luis Figo. Viimase mehena on otse ühest klubist teise siirdunud argentiinlane Javier Saviola, kes kolis 2007. aastal Barcelonast Madridi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles