Eesti jalgpallurid välismaal: Klavani ja Augsburgi jaoks algas liigahooaeg kaotusega

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan.
Ragnar Klavan. Foto: SCANPIX

Läinud nädalal käisid Euroopa väljakutel mitmed Eesti koondislased. Kui Lääne-Euroopas on liigad alles hoogu kogumas, siis meist põhja pool on käimas hooaja teine pool.

Saksamaa kõrgliigas leiba teeniv Ragnar Klavan mängis 90 minutit, kuid Augsburg kaotas avavoorus 0:2 Hoffenheimile.

Vennad Henri ja Hannes Anier kuuluvad sellest hooajast Aue Erzebirge ridadesse ning viimati sekkus vanem vend Henri Saksamaa tugevuselt teise liiga kohtumises mängu 57. minutil. Hannes Anier koosseisu ei kuulunud. Aue Erzebirge kaotas 0:1 Leipzigi Red Bullile ning kolmest esimesest voorust pole suudetud punkte teenida.

Igor Morozovi koduklubi Debrecen võitis Ungari kõrgliigas 1:0 Szombathelyi Haladasi ning Eesti koondise keskkaitsja sai kirja täismängu. Viiest mängust on Debrecenil kirjas seitse punkti ning liigatabelis asuvad nad kaheksandal real.

Taas Motherwelli ridadesse kuuluv Henrik Ojamaa kuulus meeskonna põhikoosseisu, kuid ei suutnud päästa neid 0:2 kaotusest Kilmarnocki vastu. Neljast mängust on Motherwellil kirjas üks võit ning 12 meeskonnaga Šotimaa kõrgliigas annab see neile hetkel kümnenda koha.

Blackpooli edurivimees Sergei Zenjov kuulus oma võistkonna algkoosseisu, kuid vastu tuli võtta 0:1 kaotus Wigan Athleticult. Inglismaa tugevuselt teises liigas on Blackpool kaotanud seni kõik neli kohtumist.

Hollandi esiliigas tegi nullimängu Marko Meerits ning FC Emmen alistas 5:0 Jong PSV. Emmen on kolme vooruga teeninud neli punkti.

Tšehhi kõrgliigas sai 70 minutit kirja Joel Lindpere, kes aitas Ostrava Banikul 1:0 jagu saada Brno Zbrojovkast. Viie vooruga on Banikul tabelis kirjas kaheksa punkti, mis annab neile hetkel kuuenda koha.

Soome meistrivõistlustel võitis Seinäjoen Jalkapallokerho (SJK) tabeliliidri Helsingin Jalkapallo klubi (HJK) 2:0. SJK põhikoosseisu kuulusid ka Mihkel Aksalu ja Gert Kams. SJK on teeninud 25 mänguga 46 punkti, HJK-l on 24 mängust kirjas 51 punkti. 24 mängu on peetud ka Ats Purje leivaisal Kuopion Palluseural (KuPS) ning 36 punkti annavad neile tabelis neljanda koha. KuPS mängib täna võõrsil tabeli üheksanda meeskonna, Vaasan Palloseuraga.

Pavel Londaku koduklubi FK Bodö/Glimt alistas Norra meistrivõistlustel võõrsil 2:1 Haugesundi ning väravavaht sai kirja täismängu. Taijo Teniste koduklubi Sogndal kaotas 0:1 Lilleströmile ning Eesti koondise mängija seekord võistkonna koosseisu ei kuulunud. 21 vooru järel on Bodö/Glimt 25 punktiga üheksas, Sogndal 16 meeskonna seas 20 punktiga 14. kohal.

Kaimar Saag jälgis vahetusmeestepingilt, kuidas tema koduklubi Assyriska kaotas 1:2 Värnamole. 21 mänguga on Assyriska teeninud 17 punkti ning asub Rootsi esiliigas viimasel, 16. kohal. Üleminekumängudele viiv 14. koht on vaid punkti kaugusel.

Magnus Pehrssoni valikusse kuulunud 33 mehest ei kuulunud veel läinud nädalavahetusel koduklubi koosseisu Rimo Hunt ning Kõzõlorda Kaisar tegi võõrsil väravateta viigi Karagandõ Šahtariga. Kasahstani meistrivõistlustel kuulub Kaisar kuue parema meeskonna hulka, kelle seast selgitatakse meister. Hetkel on Kaisar 17 punktiga kuuendal kohal, liider FK Aktobe on viie punkti kaugusel. Sel hooajal pole mänguaega teeninud ka Sergei Pareiko. Tema koduklubi Nižni Novgorodi Volga on kaheksa vooruga teeninud kaheksa punkti ning asub Venemaa esiliigas 18 meeskonna seas 13. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles