Bilbaost saab korvpalli MMil väike Soome

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome korvpallikoondise fännid.
Soome korvpallikoondise fännid. Foto: SCANPIX

Soomlased on täna Hispaanias algavale korvpalli MMile korraldanud tõelise invasiooni. Bilbaos peetavatele C-alagrupi mängudele on piletid soetanud 7500 soomlast, kohale on neid Baskimaa linna jõudnud ligi 14 000, mis on turniiri suurim fänniarmee.

Võrdluseks – ameeriklasi on alagrupimängudele tulemas 2600, türklasi 3000. Bilbaos on koostöös Soome saatkonnaga soomlaste päralt suur hotellikompleks ja turniiri ajal korraldatakse neile erinevaid üritusi.

Soome jaoks on see esimene kord MMil mängida, wild-cardiga pääseti osalema tänu headele esitustele kahel viimasel EMil ja tänu ala kasvavale populaarsusele riigis. Viimasel kahel EMil oli Soome suurimaid üllatajaid, saades mõlemal korral 9. koha.

Oma osa mängis MMile pääsemisel ka ettevõte Rovio, kes on teatavasti populaarse videomängu Angry Birds looja. Just Rovio aitas Soome korvpalliliidul wild-cardi lunastamiseks vajalikku rahasummat kokku saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles