Financial Times: Eesti toetab jalgpalli MMi Venemaalt äravõtmist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa MMil mänge toimub vastrenoveeritud Moskva Spartaki kodustaadionil
Osa MMil mänge toimub vastrenoveeritud Moskva Spartaki kodustaadionil Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu diplomaadid on hakanud tõsiselt arutama, kas Venemaalt peaks ära võtma suurte spordivõistluste korraldamisõigusi. Kuna lääneriikide majanduslikud sanktsioonid pole Venemaal oodatud tagajärgi toonud, siis on hakatud kaaluma ka alternatiivseid võimalusi, kirjutab Financial Times.

Teisipäeval Euroopa pealinnades ringi liikunud dokumendi põhjal on näha, et Euroopa Liit kaalub võimalust, et anda suurtele spordiorganisatsioonidele soovitus, mille kohaselt ei tohiks korraldada Venemaal tähtsaid suurvõistlusi nagu vormel-1 etapp, jalgpalliklubide mängud eurosarjades ja 2018. aasta jalgpalli MM.

Diplomaadid kinnitasid, et spordiürituste keeld ei ole osa sellel nädalal vastu võetavatest uutest saknktsioonidest. Pigem jääks see käik tulevikku. Financial Timesi andmetel on uue idee koha pealt erilist entusiasmi üles näidanud Eesti ja Leedu delgatsioonid. «See arutelu on õigeaegne, kuna Venemaa ei näita üles head tahet,» selgitas üks Lätist pärit diplomaat ajalehele.

Isegi kui Euroopa Liit peaks FIFAle edastama soovituse Venemaalt MMi korraldusõigus ära võtta, siis on üsna ebatõenäoline, et isepäine suurorganisatsioon seda nõu kuulda võtab. FIFA president Sepp Blatter on korduvalt kinnitanud, et MM toimub igal juhul Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles