Krestinov jätkab Inglismaal viiendal kohal

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Krestinov.
Gert Krestinov. Foto: Andrew Waghorne

Samal ajal, kui kõik Eesti teised kiiremad võitlesid Tihemetsas Eesti meistritiitlitele, oli Gert Krestinov heitlemas Inglismaal MX Nationals motokrossisarja kõrgematele kohtadele sarja eelviimasel etapil Preston Docki liivarajal.

Nädalavahetus algas eestlasele hästi, kui ta sõitis kvalifikatsioonis MX1 Pro klassis välja päeva teise aja. Esimeses sõidus tuli Krestinov avaringilt esikümne piirimail, kuid suutis end kiiresti viiendale kohale sõita. Kahjuks jättis aga tõrkuv tsikkel ta kümnendal ringil raja äärde ja talle märgiti tulemuseks 18-s koht. Sõidu võitis Graeme Irwin (Suzuki) Nathan Watsoni (Husqvarna) ja Kristian Whatley (Yamaha) ees. Teine sõit algas Krestinovile sarnaselt esimesele, kuid seekord noppis ta konkurent konkurendi haaval ja ületas lõpujoone Watsoni järel teisena. Kolmandaks sõitis end avasõidu 12-s mees Brad Anderson (Honda). Kahe sõidu kokkuvõttes sai etapivõidu Watson (47 p), teine oli viimases sõidus neljanda koha saanud Irwin (43 p) ja kolmas Whatley (36 p), tema oli teises sõidus viies. Krestinovile kuulus 25 punktiga kaheksas koht.

 
Meistrivõistlustel jätkab liidrina Watson (445 p), talle järgnevad Whatley (400 p), Anderson (346 p), Irwin (299 p) ja Krestinov (274 p).
 
«Tundsin end sellel liivarajal väga hästi ja seda kinnitas ka laupäevane kvalifikatsioon, kus olin teine. Mõlemas võistlussõidus sain keskpärased stardid, esimeses sõidus jõudsin juba viiendaks, aga jäin kahjuks tehniliste probleemide tõttu raja äärde ja päev oli rikutud. Teises sõidus liikusin ka kohti parandades ettepoole ja oli mõningaid häid võitlusmomente ning surusin ennast lõpuks teiseks,» rääkis Krestinov, kes asus tagasiteele kodumaale, et siis aasta suursündmuseks, 27.-28. septembril Lätis Kegumsis toimuvaks Rahvuste krossiks ette valmistada. Krestinov osaleb seal Eesti rahvuskoondise ridades koos Tanel Leoki ja Harri Kullasega ning võistleb MXGP ehk eelmise nimetusega MX1 klassis.
 

MX Nationals viimane etapp sõidetakse 4.-5. oktoobril Foxhillis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles