Video: Viidase konkurent tegi ülisuure kiiruse pealt õõvastava avarii

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michelangelo Marateotto
Michelangelo Marateotto Foto: Youtube

Radical European Mastersi võidusõidusarja Belgias Spa ringrajal toimunud etapil tegi ülisuure kiiruse pealt avarii eestlase Tristan Viidase konkurent Michelangelo Marateotto. Rehviprobleemidega hädas olnud piloodid pidasid pärast avariid koosoleku, kus otsustati pühapäevane etapp ära jätta.

Pooleli jäänud sõidu võidu sai endale aga kolmandalt kohalt startinud Viidas, kes oli õnnetuse hetkel esimeseks tõusnud. «Esimesel ja teisel kohal sõitnud konkurentidel läks esimeses kurvis pidurdus liiga pikaks. Ma lipsasin nende tagant läbi ja sain kohe esimeseks. Hakkasin kohe vahet kasvatama ja kui kuus ringi oli sõidetud, oli minu edumaa 7,2 sekundit, lisaks oli minu nimel kiireim ring,» selgitas Viidas.

 Kuuendal ringil aga sai võidusõit lõpliku pöörde. «Eau Rouge kiires kurvis lõhkes 260 km/h sõitnud itaallase Michelangelo Marateotto tagarehv ning tema masin kaldus suure hooga rehvipiirdesse. Ise jäi ta terveks,kuid kaheks ringiks tuli rajale turvaauto ja seejärel anti punane lipp ehk võistlus peatati. Ka korraldajad olid veidi segaduses, kuidas edasi käituda ning võistlejaid pandi stardijoonele seisma. Ühtäkki näidati finišilippu ja kõik suunati ära boksi,» kirjeldas ta.

Pärast esimest sõitu peeti erakorraline koosolek ning küsiti võistlejate arvamust teise sõidu osas. «Kuna paljud protesteerisid rehvide ebausaldusväärsuse tõttu, otsustati pühapäevane sõit ära jätta. Korraldajate poolt anti aga esimese sõidu tulemused välja ning selle järgi peaksin saama võidukarika ja esimese koha punktid,» märkis Viidas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles