Spordiuudiste legend Lembitu Kuuse: minu juhitud «Tõuse ja sära» oleks teistsugune

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatejuhtide vahetus
Lembitu Kuuse
Saatejuhtide vahetus Lembitu Kuuse Foto: Karli Saul/SCANPIX

Ainult paar päeva veel saavad kõik soovijad ise hääletada populaarsete ETV telesaadete eetritesse saatejuhid. Toimub saatejuhtide vahetus, kus osaleb ka spordiuudiste legend Lembitu Kuuse. 

On sul mõni saade, mille juht sa kindlasti olla ei tahaks?

Ma olen just oma mitte kõige pikema telekarjääri jooksul väga palju erinevaid saateid juhtinud, sest hakkasin ju Tartust peale, kus tuli teha igasuguseid põnevaid asju. Alates sellest, et tegime ka praeguste arusaamade järgi mammutprogrammi nagu «Pool telelaupäeva», aga ka palju muud. Näiteks üks väga huvitav tsükkel, mis jäi nõukogude aja lõppu, oli saate «Ärimehed» tegemine.

Nii, et ükski uus saade enam ei heiduta?

Ei, no mis siin ikka! See kõik on ju televisioon, seotud inimestega ja suhtlemisega. Kõike muud on võimalik õppida, kui inimene veel suudab. Juhul kui mitte, vot siis on lugu pahasti!

Kas Maire Aunastega vahetaksid pühapäeva hommikul ka kohad?

Kui mina seda saadet juhtima peaksin, siis ilmselt oleks tegu natukene teistsuguse asjaga, aga nii see peabki olema! Iga saade on suuresti saatejuhi enda nägu.

Keda näeksid hea meelega selle nädala jooksul sporti juhtimas?

Kes iganes! Andres Kuusk ei oleks mingi üllatus, tema on olnud olümpiaprogrammi stuudioisand. Keegi teine oleks kindlasti palju huvitavam! Me oleme omal ajal palju esimesel aprillil kohtade vahetamise peale mõelnud. Näiteks mina loeksin venekeelses AKs uudiseid ja vene uudisteankur tuleks siis sporti lugema. See on kahjuks idee tasandile jäänudki.

Ja nüüd viimaks on see idee suuremas plaanis realiseerumas.

Ja, palju suuremalt ja võimsamalt!

Mis sa ütled sellele inimesele, kes läheb sporti juhtima? Millised õpetussõnad annad kaasa?

Saade nagu iga teinegi. Tuleb süveneda materjali ja kui oled asjast üle, siis esitad seda ka veenvalt. See ongi kõige olulisem - saatejuht peab televaatajat veenma!

Rahvahääletuse tulemused selguvad 11. septembril, misjärel asutakse kohe uutes koosseisudes saateid ette valmistama. Vahetuses saatejuhtidega saated jõuavad ühel korral eetrisse vahemikus 21.-28. september.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles