Volkswageni rallitiimi boss: miks peaksime sõitjaid vahetama?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni sõitjad Jari-Matti Latvala (vasakult), võitja Sebastien Ogier ja Andreas Mikkelsen pärast Austraalia rallit, kus kolmik tegi puhta töö.
Volkswageni sõitjad Jari-Matti Latvala (vasakult), võitja Sebastien Ogier ja Andreas Mikkelsen pärast Austraalia rallit, kus kolmik tegi puhta töö. Foto: SCANPIX

Volkswageni rallivõistkonna juht Jost Capito kinnitas, et tuleval aastal sõidavad tiimis samad mehed kes tänavugi - valitsev maailmameister Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala ja Andreas Mikkelsen.

«Olen sada protsenti kindel, et ta on ka järgmisel aastal meiega. Siin pole isegi midagi arutada, oleme mõlemad sama meelt. Aga ametlikult kuulutame sõitjad välja siis, kui aeg on meie arvates selleks õige,» lausus Capito portaalile Autosport, kelle andmete kohaselt sõlmib Ogier peagi Volkswageniga pika lepingu. Prantslane on samas tiimis sõitnud viimased kolm aastat ning on tänavugi kindlalt teel maailmameistritiitli suunas.

Ühtlasi kinnitas Capito Latvala ja Mikkelseni jätkamist. «Meie päralt on MM-tabelis esimene, teine ja kolmas koht. Miks peaksime meie tahtma midagi muuta ja miks peaksid nemad (sõitjad – toim) tahtma midagi muuta?» imestas Capito kuulujuttude peale, nagu oleks üks kolmest mehest lahkumas. «See oleks ju täielik absurd.»

Ogier ei soovinud Autospordile pikka kommentaari anda, öeldes vaid: «Nii on. Ja pole mingit märki, et asjad muutuksid.»

Tänavu peetud kümnest MM-rallist kuus võitnud Ogier juhib kolm etappi enne hooaja lõppu sarja 214 punktiga, kolm võitu kogunud Latvalal on koos 164 ja Mikkelsenil 125 punkti. Neljandal kohal olev Mikko Hirvonen kaotab Mikkelsenile 42 punktiga. Tootjate arvestuses on Volkswagenil koos 348 punkti, teisel kohal oleval Citroënil 154 punkti ehk üle poole vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles