Positiivse proovi andnud Eesti rattur: tuleb jälgida, mida sisse võtad

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Pruus
Peeter Pruus Foto: Sander Maasing

Teadmatusest keelatud aineid tarvitanud, Slovakkia velotuuril positiivse dopinguproovi andnud ja kümnekuulise võistluskeelu saanud rattur Peeter Pruus lausus ETV spordisaatele, et tema lugu peaks olema hoiatuseks igale sportlasele.

«Ma ise mõtlesin, et ma ei tarvita selliseid aineid, mis on keelatud. Õpetlik selles mõttes, et vaja jälgida, mida sisse võtad,» vahendab ERR Sport Pruusi sõnu. «Ei saa usaldada seda, mida oled varem võtnud – alati on vaja kontrollida. Uuel aastal on plaan jätkata võistlemisega. Eesmärgid on seatud ja motivatsioon kõrge.»

Pruus andis positiivse dopinguproovi trimetasidiini nimelise aine kasutamise tõttu, kuna ei teadnud, et aine on käesoleva aasta algusest lisatud keelatud ainete nimekirja. Ta ei varjanud seda dopinguproovi andmisel ning järgnev koostöö Rahvusvahelise Jalgratturite Liiduga kergendas karistust. Pruus peatas positiivse A-proovi teatavakstuleku järel kohe ise oma võistlejalitsentsi ega nõudnud ka B-proovi avamist, tunnistades ennast süüdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles