Julged sõnad: Red Bulli boss võrdles noort hollandlast legendaarse Sennaga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen
Max Verstappen Foto: SCANPIX

Red Bulli vormelitiimi boss Helmut Marko esines julge avaldusega, kui võrdles Toro Rosso 16-aastast uut pilooti Max Verstappenit legendaarse Ayrton Sennaga.

Markol paluti tuua välja üks vormelipiloot, kes kõige enam Verstappeniga sarnaneb. «Ilmselt Ayrton Senna,» kõlas Marko vastus. «Ta on eriline talent, kelle sarnaseid sünnib ühe korra kümnete aastate jooksul.»

Marko sõnul kinnitavad kõik noorte vormelimeestega tegelevad nõuandjad kui ühest suust, et Verstappen ei ole tavapärane 16-aastane noormees. «Ta mõistus on pigem 22-aastase oma. Ei tasu liigselt rõhuda tema vanusele. Ka tema oskus rooli taga on uskumatu, kuna ta on sõitmist harjutanud alates neljandast eluaastast.»

Senna ja Verstappeni ühte võrdlusesse panemine võib olla aga liigselt ajast ette ruttamine, kuna esimese puhul on paljude ekspertide arvates tegemist kõigi aegade kõige andekama vormelipiloodiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles