Kullamäe: finaal oli kehv, vaatame suuremat pilti

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe
Gert Kullamäe Foto: Margus Ansu

Tartu Rocki korvpallimeeskond kaotas Balti liiga karikaturniiri finaalis Liepajale 61:74 ning meeskonna peatreener Gert Kullamäe tunnistas pettumust.

«Võtsime vastu valesid otsuseid ka lihtsates olukordades, rääkimata surve all olekust,» nentis Kullamäe. «Vastane surus meid kõvasti ja jäime sellega hätta kogu mängu. Rünnak jooksis umbe ja me ei leidnud häid käike.»

Rock oli sisuliselt kogu kohtumise tagaajaja osas. Esimese poolajal järel oli kaotusseis neljapunktiline, kuid kolmandal ja neljandal veerand­ajal kärises see suuremaks. Liepaja oli pisut parem igas mänguelemendis – nende visked olid täpsemad, nad tegid rohkem vaheltlõikeid ja vähem pallikaotusi.

«Finaal oli meie jaoks küll kehv mäng, aga kontrollmängudena saime kaks väga head päeva ja mängida vastastega, kes näitasid meie nõrgad kohad ära,» rääkis Kullamäe. «Kui karikas on mängus, siis tahaks ikka võita, aga eks peame vaatama ka suuremat pilti.»

Laupäeval, pärast poolfinaalis Šiauliai alistamist, oli Kullamäe märksa rahulolevam. Ka selles kohtumises oli Rock alguses tagaajaja, kuid viimasel veerandajal suudeti leedulasest mängujuhi Augustas Peciukeviciuse juhtimisel võit napsata.

«Esimesel poolajal hakkasid meie kaitse eksimused rünnakust. Viskasime palju mööda ja siis ei jõudnud kaitsesse tagasi. Pall liikus küll õigetesse kohtadesse, aga realiseerisime oma võimalusi halvasti,» selgitas Kullamäe.

«Teisel poolajal kukkusid pallid juba paremini sisse ja nii oli kaitses lihtsam. Mängisime ilma vastaseid skautimata ja proovisime igaühe vastu individuaalselt mängida. Kokkuvõttes meile hea ja võitluslik võit!» jätkas ta.

Tartlastel jäi laupäevasest mängust perekondlikel põhjustel eemale Joosep Toome, ent pühapäevaseks finaaliks sõitis ta kohale. Jätkuvalt on vigastuse tõttu palliplatsilt eemal Tanel Sokk.

Balti liiga karikaturniir

Poolfinaal

Rock – Šiauliai 62:59

Rock: Peciukevicius 17, Talts 13, Kurbas 12, Petrukonis 9, Dorbek 7, Eichfuss 4

Finaal

Rock – Liepaja 61:74

Rock: Peciukevicius 13, Toome 13, Petrukonis 10, Kriisa 9, Talts 8, Eichfuss 6, Sutt 2

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles