Oslo tegi ROKile ebameeldiva üllatuse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ROKi president Thomas Bach.
ROKi president Thomas Bach. Foto: SCANPIX

Oslo tegi täna teatvaks, et nad loobuvad kandideerimast 2022. aasta taliolümpiamängude korraldajaks. Norralasi peeti suursoosikuteks, kuid Norra valitsus ei olnud nõus andma vajalikke garantiisid. Samas on Norras koguni üle 50 protsendi inimestest taliolümpiamängude korraldamise vastu.

Seega on 2022. aasta taliolümpiamängude korraldajateks kandideerimas veel vaid Peking Hiinast ja Almatõ Kasahstanist. Rahvusvahelise Olümpiakomitee ROKi president Thomas Bach teatas, et nende jaoks probleeme pole ning nad ei kavatse uut konkurssi välja kuulutada, vahendab the Guardian.

«Mul on Norra spordielu ja Norra sportlaste pärast kahju. OMi korraldamisest loobumisega jäävad nad ilma suurepärasest võimalusest,» sõnas Bach.

Varasemalt on oma kandidatuuri juba tagasi võtnud Stockholm, Krakow ja Lviv. Potentsiaalsetest tugevatest kandidaatidest jäid aga kõrvale St Moritz ja München.

Praeguse seisuga on nüüd valimise eel selgeks favoriidiks Peking, kellest võib seega saada esimene linn, kes on võõrustanud nii suve- kui ka talimänge. 2022. aasta OMi korraldaja valitakse järgmisel aastal.

Kui 2016. aasta olümpiamängud toimuvad Brasiilia suurlinnas Rio de Janeiros, siis nüüd on olemas reaalne võimalus, et seejärel peetakse järgmised kolmed mängud Aasias. 2018. aasta talimängud toimuvad Lõuna-Koreas Pyeongchangis ning 2020. aasta suvemängud Jaapani pealinnas Tokyos. 2022. aasta talimängude korraldamisel on nüüd aga favoriidiks hiinlaste Peking.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles