Olümpiakoht raske, aga võimalik

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne trenni või võistlust teeb Akvarel alati juuresviibijatele kummarduse.
Enne trenni või võistlust teeb Akvarel alati juuresviibijatele kummarduse. Foto: Erik Prozes

Võimalus, et Dina Ellermann ja Landy’s Akvarel pääsevad Rio de Janeiro olümpiale, on väike, aga siiski olemas. Tasemenormid on täidetud, kuid osalejaid lubatakse mängudele napilt. «Tuleb võistelda palju ja hästi ning koguda reitingupunkte, eks lõpuks ole näha, kas kvalifitseerume või mitte,» võtab Ellermann asja rahulikult.

Tallinn Horse Show’l korraldataval MK-etapil on mängus suured ja väärtuslikud punktid, kuid kakonkurents on tihe. «Neli Tallinnas võistlevat paari osalesid ka MMil,» selgitab Ellermann. «Tuleb anda endast parim, kui tahame poodiumile jõuda.»

Maailma edetabelis on Ellermann ja Akvarel 161. kohal. Teine Eesti esindaja Grete Barake hobusega Talent pisut eespool, 152. Küll aga on Ellerman oma regioonis ühe teise ja ühe kolmanda koha toel kuues.

«Tuleval aastal stardime EMil ja ka järgmisele MMile on koht olemas. Minu ja Akvareli jaoks on see kõva saavutus,» tõdeb Ellermann. «Miks maailma parimad on maailma parimad? Ju on nende hobused andekamad, valik suurem ning ka oskusi traditsioonidest tingituna rohkem. Ent meiegi liigume vaikselt tipu poole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles