Tartu linnamaratoni võitis Tõnu Lillelaid

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Lillelaid.
Tõnu Lillelaid. Foto: Tarmo Haud

Täna toimunud 3. Tartu Linnamaratoni 42km distantsi võitis Tõnu Lillelaid ajaga 2:32:52. Poolmaratoni parim oli ajaga 1:09:55 Kaur Kivistik.

«Suurim eesmärk oli joosta isiklik rekord. Sain distantsi vältel aru, et sellest jääb pisut puudu, seega püüdsin kohta hoida,» rääkis Lillelaid, kes läks teistel eest juba esimeste kilomeetritega. Poolel distantsil oli tema edu teisena lõpetanud Mario Mustasaare ees juba ligi kaks minutit ning Lillelaid hoidis edu lõpuni.

Teisena lõpetanud Mario Mustasaar jooksis pikalt koos Hasso Paapiga, kuid suutis konkurendi viimastel kilomeetritel kandadelt raputada. Paap kustus lõpus täielikult ja sai alles 11. koha. Mustasaar lõpetas ajaga 2:34:31. Kolmandana tuli üle finišijoone ka eelmisel aastal kolmanda koha saanud Rait Ratasepp ajaga 2:36:53.

Poolmaratonil sattusid juba algusest peale kokku eelmise aasta kõikide distantside võitjad, kes sel aastal valisid Tartu Linnamaratonil kuldse kesktee. Kaur Kivistik, Raivo Alla ja Ivar Ivanon läksid teistel eest ära, kui läbitud oli kümme kilomeetrit. Lõpuks kallutas kaalukausi enda kasuks eelmise aasta kõige lühema 10km distantsi võitja Kaur Kivistik. Alla lõpetas teisena ning eelmise aasta 42km võitja Ivar Ivanov kolmandana.

«Rajale läksin kindlate võidumõtetega. Iga koht sellest allpool oleks pettumust valmistanud. Tahtsin joosta alla ühe tunni ja kümne minuti,» rääkis Kivistik, kes lõpetas ajaga 1:09:55. Raivo Alla, kes jäi Kivistikust maha kuus kilomeetrit enne lõppu, sai ajaks 1:10:10 ja Ivar Ivanov oli ajaga 1:11:44 kolmas.

Naistest sai 42km distantsil võidu Annika Vaher ajaga 3:09:27, kes läbis alles eelmisel nädalal Berliini maratoni ja kolm nädalat tagasi Tallinna Maratoni. «See oli mulle sellel aastal juba kuues maraton. Jooks läks üllatavalt hästi, sest kaotasin oma isiklikule rekordile ainult 12 sekundiga,» ütles Vaher. Teisena lõpetas Margit Mälter ja kolmandana Maris Tamm.

Poolmaratonil jäi teistele püüdmatuks Lily Luik, kes lõpetas ajaga 1:18:54. Üldarvestuses andis see talle kõrge üheksanda koha. «Võistlus oli väga vahva ja ma olen väga õnnelik esikoha üle. Vorm hakkab ülesmäge minema. Eriti hea meel oli isikliku rekordi üle,» rääkis Luik, kelle järgmine eesmärk on 16. novembril toimuv Torino maraton. Poolmaratonil lõpetas naiste arvestuses teisena Olga Andrejeva ja kolmandana Viivi-Anne Soots.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles