Massa kritiseeris korraldajaid: Jaapani etapp oli liiga ohtlik

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felipe Massa.
Felipe Massa. Foto: SCANPIX

Williamsi vormel-1 võistkonna sõitja Felipe Massa kritiseeris pärast Jules Bianchi ränka avariid Jaapani etapi korraldajaid, kes võtsid tema arvates tänase sõidu käigus vastu valesid otsuseid.

«Olen Julesi pärast väga mures. Minu arvates alustati sõitu liiga vara, kui rada polnud veel võistluskõlbulik, ja lõpetati liiga hilja. Ütlesin raadio teel tiimile viis ringi enne turvaauto rajaletulekut, et vett on liiga palju, aga neil võttis otsustamine nii kaua aega. Rada oli ohtlik,» lausus Massa ajakirjanikele. «Võistlus oleks tulnud pidada varasemal kellaajal või siis koguni laupäeval.»

Jaapanile läheneva taifuuni tõttu räägiti etapi algusaja ettepoole toomisest, kuid sõit algas siiski planeeritud ajal. Vahetult enne starti avanesid taevaluugid ja nii mindi kaheks ringiks rajale turvaauto järel, enne kui autod uuesti boksi keerasid. Uuesti rajale naastes sõideti veel pikalt turvaauto sabas, ent mitmed sõitjad nõudsid starti ja kümnendal ringil, kolmveerand tundi pärast esialgset stardiaega läks lõpuks võidukihutamiseks.

Sõit katkestati punaste lippudega teistkordselt pärast seda, kui 46. ringil sõitis rajalt välja Marussia piloot Jules Bianchi. Prantslase auto põrkas kokku rajatraktoriga, mis oli tulnud ära toimetama samas kurvis hetk varem avarii teinud Adrian Sutili autot. Bianchi toimetati haiglasse, esmaste teadete kohaselt oli ta teadvuseta. Massa ja Bianchi kuulusid paar aastat tagasi koos Ferrari ridadesse, kui Massa oli tiimi võistlussõitja ja Bianchi testisõitja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles