Hodgson: Rooneyl võib olla jube aktsent, aga ta on tõeline liider

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa koondise peatreener Roy Hodgson (apremal) ja kapten Wayne Rooney.
Inglismaa koondise peatreener Roy Hodgson (apremal) ja kapten Wayne Rooney. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallikoondise peatreener Roy Hodgson kaitses meeskonna kaptenit Wayne Rooneyt, keda on viimase nädala jooksul tabanud süüdistused nii liigses tulipäisuses kui ka vähestes liidriomadustes.

Rooney niitis Manchester Unitedi viimases liigamängus jalust Stewart Downingu, sai punase kaardi ja peab nüüd kolm klubimängu vahele jätma. Mõnegi arvates näitab see, et nooruses tulise loomu poolest tuntud Rooney pole siiski valmis ei koondises ega ka klubis kaptenipaela kandma, kuid Hodgson lükkas ESPNile antud usutluses sellised väited kategooriliselt ümber. Seejuures ei takista ründajat Hodgsoni arvates ka mõnele juuresviibijale raskesti arusaadav Liverpooli aktsent.

Ühe esimese asjana tegi Rooney pärast Inglismaa kapteniks saamist ettepaneku, et mängijad võiksid korraldada omavahelisi koosolekuid, mille juures ei viib ükski treener. Varem on sellist arvamust peetud suisa allumatuse märgiks, kuid Hodgson oli plaaniga nõus, sest usub Rooney võimesse kaaslasi innustada. «See ärgitab mängijaid julgemini oma muredest rääkima. Kõik teavad, et Wayne oma Liverpooli aktsendiga pole küll see mees, kes saalitäie rahva ees kõnepulti roniks,» saatis Hodgson ründaja suunas teele ka sõbraliku torke.

«Aga ta ei peagi seda tegema. Ta peab vaid vaatama, et tema sõnum teistele mängijatele kohale jõuaks,» lisas Hodgson. «Kõnekunst ongi tegelikult tugevasti üle hinnatud. Tean väga sõnaosavaid inimesi, kes ei suuda oma mõtet hästi edasi anda, ja ka teisi, keda ei oskakski suureks kõnemeheks pidada, kuid samas teevad nad oma mõtte väga hästi selgeks. Wayne’i ja meie eelmise kapteni Steven Gerrardi puhul on suurepärane see, et nad suhtuvad jalgpalli ning oma riigi ja klubi esindamisse väga kirglikult,» lausus Hodgson.

«Ja nad suudavad oma kirge noorematele mängijatele edasi anda. Nende jutt jõuab kohale. Võib-olla ei tee nad seda nii sõnaosavalt kui näiteks mina ise, aga sel polegi tähtsust. Tema suust kõlab see sõnum võimsamaltki. Mul oli väga hea meel, kui mängijad tahtsid hakata isekeskis koosolekuid korraldama. Ka koondise psühholoog Steve Peters kiitis algatust,» märkis Hodgson. «Tahame, et nad rohkem vastutust enda peale võtaksid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles