Yle küsitlus: Soome hokimehed pooldavad homoabielu: igaühel on õigus õnnelik olla

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähoki.
Jäähoki. Foto: Marko Saarm / Sakala

Soome telekanal Yle viis Soome meistriliiga hokiklubide kaptenite seas läbi küsitluse, milles muu hulgas uuriti, kuidas suhtuvad tippsportlased homoseksuaalsusesse ja ka samasooliste paaride abielu lubavasse seadusesse.

Küsitluse tulemusena selgus, et põhjanaabrite hokimängijad on üsna tolerantsed - paljud neist usuvad, et ka Soome tippliigas on homoseksuaalseid mängijad ning seda peetakse normaalseks ühiskonna osaks.

Küsitluses osales 14 meeskonna kaptenitest 12. Neist üheksa usub, et liigas on homoseksuaalseid mängijaid. «Tean mitut sellist hokimeest, see ei mõjuta ju kuidagi kellegi mänguoskust, seega pole mingi probleem. Igaüks võib koos elada, kellega soovib,» rääkis üks vastanutest.

«Aja jooksul tuleb kindlasti nii mõnigi neist ka avalikult kapist välja. Kui üks seda teeb, saavad ka teised julgustust. Kõik mängijad on inimesed, oma erinevustega ja stereotüübid ei pea alati paika,» kõlas teine vastus.

«Igaühel on ses osas õigus oma arvamusele, nii ka meie meeskonnas, aga homosid pigem taga ei kiusata,» kirjeldati olukorda ühes põhjanaabrite klubis.

Kaptenitest kaheksa vastas, et on ka samasooliste partnerite abielu poolt. Sellele küsimusele vastati järgmiselt: «Igal inimesel on õigus õnnelik olla.», «Igaüks teeb oma valiku ja abiellumise osas ei tohiks riik mingeid takistusi teha.» Vaid üks vastanutest oli selle vastu: «Ma ei mõista, miks on neil vaja abielluda, kas lihtsalt kooselu registreerimisest ei piisa? Mul pole kellegi vastu midagi, aga kes teab, milliseid seadusi seejärel veel muudetakse.»

Soome parlamendis tuleb samasooliste paaride abielu arutlusele sel sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles