Endise vormeliässa kriitika: turvaautode kasutamist tuleb muuta

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jacques Villeneuve.
Jacques Villeneuve. Foto: SCANPIX

Endine vormel-1 sarja sõitja Jacques Villeneuve avaldas arvamust eile traagiliselt lõppenud Jules Bianchi õnnetuse kohta ning leidis, et F1 sarjas tuleks muuda turvaautode kasutamist.

Eie Jaapanis Suzuka ringrajal sõidetud etapp lõppes dramaatiliselt, kui võistlus jäeti pooleli seetõttu, et Marussia sõitja Jules Bianchi viidi haiglasse. Bianchi sattus vihmastes oludes raskustesse ja põrutas otsa rajatraktorile, mis transportis ära mõned hetked varem rajapiirdesse sõitnud Adrian Sutili masinat. Pärast Bianchi rasket õnnetust on mitmed vormeliasjatundjad leidnud, et F1 sarjas tuleks parandada turvalisuse nõudeid ning sama meelt on ka endine vormeliäss Jacques Villeneuve.

«Turvaautosid puudutavaid reegleid tuleb muuta,» teatas 1997. aastal maailmameistriks tulnud Villeneuve. «Kui juhtub õnnetus, peab rajale tulema turvaauto ja nii ongi. See peaks olema niimoodi juba aastaid,» kritiseeris Villeneuve otsust, et kuna Sutili õnnetus ei olnud sõidu jätkumise aspektist ohtlik, ei kutsutud kohe rajale turvaautot, kelle sekkumise korral jätkub sõit ilma otsese võistlusmomendita ning masinatel on keelatud teha möödasõidumanöövreid. Kui Sutili õnnetuse järel oleks turvaauto rajale saadetud, oleks Bianchi pidanud sarnaselt teiste masinatega kiirust vähendama ning õnnetus oleks võinud juhtumata jääda.

Bianchi viidi eilse õnnetuse järel haiglasse, kus talle tehti operatsioon. Viimase info kohaselt on Marussia sõitja raskes seisundis ega saa iseseisvalt hingata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles