Skandaal Tšehhi jalgpallis: meeskonnad keelduvad mustlaste vastu mängimast

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Junior Roma ja diplomaatide vaheline kohtumine.
Junior Roma ja diplomaatide vaheline kohtumine. Foto: SCANPIX

Tšehhi madalam jalgpalliliiga on sattunud maailma spordimeediasse juhtumiga, kus Decini FK Junior Roma meeskonda on asutud liigavastaste poolt boikoteerima väidetavalt seetõttu, et tegemist on mustlaste meeskonnaga.

Junior Roma meeskond võeti Tšehhi madalamasse liigasse vastu käesolevast hooajast ja meeskond koosneb mustlastest, vastastiimid on aga asunud neid seetõttu boikoteerima ja keelduvad liigamängudest. Juba kaks vastasmeeskonda on keeldunud Junior Roma vastu mängimast ja veel kaks tiimi on ähvardanud samuti mängu boikoteerida, kuigi matšidest keeldumine toob kaasa automaatse 0:3 kaotuse ja ligikaudu 500 inglise naela suuruse trahvi.

«Nende (mängudest keeldunud tiimide- toim.) mängijad ütlesid meile otse: «Te olete mustlased, me ei mängi teie vastu,»» selgitas olukorda Junior Roma väravavaht Patrik Herak.

Junior Roma vastaste käitumine on toonud meeskonnale palju rahvusvahelist kuulsust ja toetust: näiteks korraldasid Prahas asuva Rootsi suursaatkonna diplomaadid koos Suurbritannia ja USA esindajatega hiljuti sõprusmängu Junior Roma vastu.

Teisest küljest on mustlaste tiimi vastasmeeskondade mängijad aga omakorda väitnud, et nad keelduvad mängudest Junior Roma mängijate vägivaldse käitumise tõttu. «Kui nende mängijad ei tule sulle kallale, siis tulevad nende fännid. Nad on liiga kõige vägivaldsem meeskond,» vahendas ühe anonüümseks jäänud vastastiimi mängija sõnu Eurosport.

Junior Roma ajalugu kinnitab vastaste sõnu, sest meeskond on liigas osalenud erinevate nimede all aastast 1962, kuni nad 2011. aastal väljakul toimunud jõhkra kakluse järel liigast välja visati ja tänavu tagasi võeti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles