Video: Leedu ja Eesti jalgpallifännide Putini-teemalne ühislaul

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu koondise mängumehed fänne tänamas
Leedu koondise mängumehed fänne tänamas Foto: Tairo Lutter

Terves maailmas kogub populaarsust Vladimir Putinist rääkiv laul, mida esitatakse muuseas ka erinevatel spordivõistlustel. Ka eilne Leedu ja Eesti vaheline jalgpallimatš ei saanud läbi ilma «Putin – huilo» nimelise palata. Meeleolukas fännide ühislaul leidis aset teisel poolajal.

Eestikeelse Wikipedia andmetel on «Putin – huilo» Ukraina isamaaline laul, mis on saanud populaarseks pärast Ukrainas 2014. aasta kevadel toimunud sündmusi. Laul, mis oli algselt tuntud jalgpalliklubi poolehoidjate lauluna, on hiljem muutunud populaarseks mitte üksnes ukrainlaste seas, vaid väidetavalt ka paljudes teistes Euroopa, Aasia ja Ameerika riikides.

Ukraina täheteadlased andsid laulu auks tähele TYC 3541-945-1 nimeks «Putin - Huilo!» – astronoomiaalase uurimistöö toetuseks. Täht asub Luige ja Lüüra tähtkuju vahel. Ukraina astronoomid nägid selles võimalust maksta kätte vene president Vladimir Putinile hiljutise Krimmi okupeerimise eest.

Venekeelses Wikipedias on vastav artikkel kustutatud ja seda laulu ei tohi isegi mainida.

Vaata videot Leedu fännide eilsest esitusest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles