Kerge raha jäi teenimata: jalgpalliliit tühistas Inglismaa-mängu eel mitme hangeldaja piletid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall, 2016 a. EM-valikmängud / Eesti-Inglismaa / üksikpiletid
Jalgpall, 2016 a. EM-valikmängud / Eesti-Inglismaa / üksikpiletid Foto: Kultuurikava.ee

Nagu tihti varemgi, on Eesti Jalgpalli Liit olnud sunnitud ka enne täna õhtul toimuvat Eesti-Inglismaa EM-valikmängu tegelema nendega, kes üritavad mängupiletite edasimüügiga tulu teenida. Kuna pileti edasimüümine on pileti ostutingimuste järgi keelatud, kasutab liit juba mitmendat aastat liigkasuvõtjate ohjeldamiseks samu ja tõhusaid võtteid.

«Samamoodi pidime tegutsema ka näiteks Iirimaa-mängu eel ja nii mõnelgi muul kordadel,» lausus Eesti Jalgpalli Liidu avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Mihkel Uiboleht Postimehele. «Praeguseks oleme Inglismaa-mängu eel niisuguseid müügijuhtumeid tuvastanud kümmekond.»

Nii jäi loodetud hõlptulust ilma üks Soccerneti foorumis pileteid müünud kasutaja, kes pakkus kaheksat piletit ja soovis igaühe eest saada 60 eurot. Jalgpalliliit müüs algselt terveks valiktsükliks sama hinnaga piletipaketti, mis lubab pääseda kõigile viiele Eesti koondise kodumängule. Otsatribüüni pileti tavahinnaks Inglismaa-mängule oli aga näiteks 24 eurot.

«Pakume sellistele müüjatele võimalust, et liit ostab neilt ise piletid tavahinnaga tagasi ja müüb need edasi neile soovijatele, kes algselt piletist ilma jäid. Reaktsioone on olnud erinevaid – kes on vabandanud, et polnud edasimüümise keelust teadlik, kes aga pole meie katsele ühendust võtta vastanud,» lausus Uiboleht.

Kuidas aga kindel olla, et keegi ei tee näiteks internetifoorumis rumalat nalja ega postita müügikuulutuse pähe sõbra mängupileti andmeid? «Loomulikult me kontrollime enne tühistamist, kas pileti omanik on teadlik, et see on müügis,» selgitas Uiboleht. «Nii interneti kaudu müüdud kui ka klubidele eraldatud piletite – ehk enamiku piletite – puhul on meil andmed olemas, kellele see müüdi, nii et saame hõlpsalt niisugust kontrolli teha.»

Piletite edasimüümisega tegeleja võib arvestada, et esimest vääratust talle andeks ei anta. «Jalgpalliliit suhtub sellesse tõsiselt, et keegi meie usaldust kuritarvitab. Kui me saame algallika teada, siis edaspidi me talle enam pileteid ei müü,» hoiatas Uiboleht. Nii oli jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjon sunnitud näiteks kümmekond aastat tagasi määrama koguni tegutsemiskeelu ühele nimekale noortetreenerile, kes hangeldas klubide süsteemi kaudu tema klubile eraldatud piletitega.

Eesti-Inglismaa tänaõhtusele mängule on oodata täismaja – lisaks eestlastele saabub staadionile ka umbes 1200 inglast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles