Pistoriuse protsess: tapetud Steenkampi vanemad võtsid Pistoriuselt raha

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reeva Steenkampi vanemad ehk ema June ja isa Barry Steenkamp.
Reeva Steenkampi vanemad ehk ema June ja isa Barry Steenkamp. Foto: SCANPIX

Sel nädalal on taas kohtusaalis tagasi Lõuna-Aafrika Vabariigi paraolümpiasportlane Oscar Pistorius, kellele määratakse karistust oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi ettekavatsemata tapmises. Täna tegid kohtus avalduse surnud neiu vanemad, kes tunnistasid, et võtsid Pistoriuselt vastu raha.

Täna tehtud avalduses tunnistasid June ja Barry Steenkamp, et nad olid rahalistes raskustes ja võtsid igakuiste kulutuste katteks Pistoriuselt vastu summa, mis kokku küündib 6300 inglise naelani. Samas väitsid Steenkampi vanemad, et nad keeldusid 21 000 inglise naela suurusest summast, nimetades seda Pistoriuse poolt makstavaks «vererahaks». Lisaks teatasid June ja Barry Steenkamp, et nad ei esita oma tütre tapmise kohta Pistoriuse suhtes tsiviilhagi ning nende advokaat Dup de Bruyn soovitas, et nad jätaksid kohtus tunnistamata.

Pistoriuse karistuse määramise protsess peaks oma lahenduse leidma käesoleva nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles