Sokk: lootsime liiga palju kaugvisetele

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Talts (palliga) Eesti koondise särgis.
Janar Talts (palliga) Eesti koondise särgis. Foto: Artur Sadovski

Sel suvel teist korda Rootsi korvpallikoondisega kohtunud eestlased said võõral väljakul tunda vastaste valusat viskekontserti ning pidid leppima 66:84 kaotusega.

Eesti alustas kohtumist suurepäraselt, kui esimeste minutitega suudeti asuda 10:0 juhtima. Siiski ei suudetud edaspidi samasugust hoogu hoida ning suurem osa kohtumisest kulges rootslaste dirigeerimisel. Seejuures tabasid võõrustajad kaugviskeid 58,8 protsendilise täpsusega.

«Hakkasime kiiresti vahetusi tegema ning tahtsime kõiki mängu tõmmata, kuid kaotasime sellega initsiatiivi,» sõnas koondise peatreener Tiit Sokk.

Samas valmistas eestlaste juhendajale tuska, et meie koondis sooritas taas rohkem viskeid kolmepunktijoone tagant. «See oli jah meie poolt väga halb,» pahandas Sokk.

Eesti andis eilseks kohtumiseks ülesse 13 mängijat, kellest vaid Kaido Saks ei teeninud mänguaega.

Rootslaste poolel hoolitses enim skooritegemise eest igapäevaselt NBAs Detroit Pistonsi eest mängiv Jonas Jerebko, kes kogus 20 silma ja lisaks võttis ta kaheksa lauapalli.

«Jerebkolt võisime sellist mängu oodata, kuid neil oli teisi mehi, kes meid ootamatult karistasid,» lisas Sokk. «Neli meest, kes neil Tallinnas ei mänginud viskasid kokku 50 punkti.»

Sel suvel olid Eesti ja Rootsi omavahel juba korra kohtunud. Juulis Tallinnas toimunud mängu võitis mäletatavasti Eesti 76:73. Täna kohtuvad samad meeskonnad uuesti Norrköpingis.

KORVPALL

Eesti – Rootsi 66:84

Eesti: Kangur 16, Arbet 14, Sokk 13, Talts 12, Vene 4, Toome 4, Veideman 2, Dorbek 1.

Rootsi: Jerebko 20, Lindquist 16, Saks 9, Ringström 9, Pahlmblad 8, Grundberg 7, Kjellbom 6, Levin 5, Massamba 4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles