LAVi riigiprokuratuur kavatseb Pistoriuse otsuse edasi kaevata

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Spordimaailma viimaste aastate üks kõmulisemaid kohtuprotsesse pole veel oma lõpplahendust saanud, sest väidetavalt plaanib Lõuna-Aafrika Vabariigi riigiprokuratuur edasi kaevata kohtunik Thokozile Masipa otsuse, mille järgi mõisteti kuulus paraolümpiasportlane Oscar Pistorius oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi ettekavatsemata tapmise eest vangi vaid viieks aastaks. The Guardiani andmetel plaanib riiklik hageja nõuda karmimat karistust ja protsess peaks algama juba 3. novembril.

Lõuna-Aafrika Vabariigi riigiprokuratuuri (NPA) esindaja Nathi Mncube väitis oma Twitteri kontol, et NPA kavatseb edasi kaevata nii Pistoriuse süüdimõistmise määra kui ka karistuse. Nimelt otsustas kuulsa paraolümpiasportlase protsessi kohtunik Thokozile Masipa, et Pistorius ei teadnud, et kui ta läbi vannitoa ukse tulistab, siis teisel pool on just Steenkamp. Pistorius tulistas läbi ukse, et arvatavat murdvarast hirmutada ning ta ei saanud teada, et tema lasud tapavad inimese. Siiski tunnistas Masipa, et Pistorius siirdus kõnealuse ukse juurde laetud relvaga ning tal oli plaanis seda kasutada ning seega pole ta süüdi mõrvas, vaid ettekavatsemata tapmises.

The Guardiani väitel ei ole aga Lõuna-Aafrika Vabariigi peaprokurör Gerrie Nel nõus kohtuniku tõlgendustega ja väidetavalt on riigiprokuratuur juba suhelnud mitmete õigusekspertidega, et Masipa määratud otsus ja selle karistus edasi kaevata. Väidetavalt nõuab Nel, et Pistorius mõistetaks süüdi mõrvas ning seega määrataks talle ka pikem vangistus. Praeguse otsuse järgi määrati Pistoriusele karistuseks viis aastat, aga reaalselt peab ta seal veetma 10 kuud ja seejärel saab taotleda koduaresti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles