Brasiilia GP korraldajad tegid Bianchi õnnetuse tõttu muudatuse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adrian Sutili masinat ära vedanud rajatraktor, millele sõitis otsa Jules Bianchi.
Adrian Sutili masinat ära vedanud rajatraktor, millele sõitis otsa Jules Bianchi. Foto: SCANPIX

F1 sarja Brasiilia etapi korraldajad vaatasid ligikaudu kuu aega tagasi Jaapani GP-l toimunud Jules Bianchi õnnetuse tõttu üle sel nädalavahetusel Interlagose ringrajal sõidetava etapi turvanõuded ja leidsid, et ohtlikus kohas paiknenud rajatraktor tuleb ümber tõsta.

Brasiilia väljaanne Globo vahendas, et esialgsete plaanide kohaselt oleks pidanud rajatraktor paiknema kuulsa Ayrton Senna järgi nimetatud «Senna S» kurvis, ent Bianchiga juhtunud õnnetuse tõttu paigutatakse traktor ohutumasse piirkonda. Etapi korraldajatel on lisaks Bianchi õnnetusele võtta hoiatav näide ka omalt poolt: 2003. aastal pääses õnnetusest napilt Michael Schumacher, kes märja raja tõttu kaotas oma masina üle kontrolli ja oleks peaaegu otsa sõitnud rajatraktorile, mis eemaldas parajasti Juan Pablo Montoya masinat.

Jaapani GP-l rajatraktorile otsa sõitnud Bianchi on perekonna poolt viimati antud info kohaselt endiselt kriitilises, kuid stabiilses seisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles