Vormel-1 sarjas kaalutakse kannapööret, Mercedes ähvardab lahkuda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedese vormel-1 meeskonna piloodid Nico Rosberg (vasakul) ja Lewis Hamilton.
Mercedese vormel-1 meeskonna piloodid Nico Rosberg (vasakul) ja Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Väljaande Auto, Motor und Sport väitel kaaluvad mootoritootjad Renault ja Ferrari muutuste keerises vaevlevas vormel-1 sarjas tagasipöördumist mullu kasutusel olnud V8-mootorite juurde.

Mootoritootjad ei suuda nimelt jõuda kuidagi üksmeelele selle osas, millises suunas praeguste V6-turbomootorite arendamine peaks minema. Renault, Ferrari ja tulevast hooajast sarjaga liituv Honda moodustavad ühe leeri, mille meelest tuleks praeguseid reegleid leevendada ning lubada tootjatel järgmise hooaja esimeses pooles mootorite juures teatud muudatusi teha. Mercedese väidab, et niivõrd hiline 2015. aasta reeglite muutmine ajaks kulud ülemäära suureks.

Praegu näevad reeglid ette, et järgmisel talvel võib muuta 48 protsenti jõuallika koostisosadest ning arendustööle tuleb joon alla tõmmata veebruari lõpuks. Ferrari ja Renault on teinud ettepaneku, et arendustöö võiks jätkuda juulini ning talve ja kevade jooksul tohiks asendada 67 protsenti mootori osadest. Järgmise hooaja reeglite muutmiseks on vaja täielikku üksmeelt ning kuni Mercedes on vastu, ei saa reegleid muuta.

2016. aasta reeglite puhul piisab aga juba häälteenamusest ning see tähendaks, et mootorireeglid muutuksid sure tõenäosusega vabamaks. Red Bulli mootorispordiosakonna juhi Helmut Marko sõnul toetaks 80 protsenti võistkondi niisugusel juhul seda, kui naastaks V8-mootorite juurde.

Mercedese juhtkonda kuuluv Niki Lauda teatas aga seepeale järsult, et nende firma seisukoht on selge. «Kui V8-mootorid tagasi tulevad, siis Mercedes lahkub,» sõnas Lauda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles