Kowalczyk Björgenist: mõjume teineteisele nagu punane rätik härjale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justyna Kowalczyk (vasakul) ja Marit Björgen
Justyna Kowalczyk (vasakul) ja Marit Björgen Foto: SCANPIX

Poola suusatäht Justyna Kowalczyk kirjeldas kodumaises portaalis Sport.pl avaldatud kolumnis avameelselt, millised on tema suhted suurima konkurendi Marit Björgeniga.

«Meie vahel pole sõprust. Meie vahel pole erilist sümpaatiat. On ainult ametlikud suhted,» märkis Kowalczyk, kes on korduvalt nimetanud Björgeni edu võtmeks keelatud astmaravimi kasutamist. Norralanna, kellel on rohu tarvitamiseks eriluba, pole samas kunagi vastust võlgu jäänud ning nii on suusatipud viimastel aastatel korduvalt ajakirjanduse vahendusel teravusi vahetanud.

Kowalczyku sõnul mõjuvad nad Björgeniga teineteisele nagu punane rätik härjale. Samas on see vastasseis innustanud teda veelgi enam pingutama. «Ma ei tea, kui kaugele oleksin jõudnud, kui minu vastaseks ei oleks Marit. Olen suutnud viia end tasemele, kuhu jõudmist pidasin võimatuks. Kindlasti ei oleks ma olnud võimeline nii kaua oma piire kompama – seda nii MK-etappidel kui ka üksinda metsa vahel treenides,» lausus Kowalczyk avameelselt.

Poolatar on kahekordne olümpiavõitja, jäädes sel talvel Sotšis löömatuks 10 km klassikasõidus ja nelja aasta eest Vancouveris 30 km klassikadistantsil. Lisaks on tema auhinnakapis Vancouveri sprindihõbe ning üks pronks 2006. aasta Torino olümpialt ja teine Vancouveri 15 km jälitussõidust. 2009. aastal tuli Kowalczyk Liberecis maailmameistriks nii 30 km sõidus kui ka 15 km jälitussõidus. MMidelt on tal veel kolm individuaalset hõbedat ja kaks pronksi.

Björgen on MK-sarja kõigi aegade edukaim naissuusataja, olümpialt on ta võitnud neli individuaalset kuldmedalit, lisaks ühe teatesõidus ja ühe teatesprindis. Kokku on norralannal kümme olümpiamedalit ja 19 MM-medalit, millest kaksteist on kuldsed ja neist omakorda kaheksa individuaalsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles