Video: NASCAR sai ülipõnevas lõppvaatuses uue meistri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Harvick.
Kevin Harvick. Foto: SCANPIX

USA mainekaimas autospordisarjas ehk NASCAR Sprint Cupis krooniti tänavu meistriks Kevin Harvick, kes edestas ülipõneval lõppetapil kolme põhikonkurenti.

Floridas Homesteadi ringrajal peetud viimase etapi eel oli tiitlivõimalus lisaks Harvickile veel Denny Hamlinil, Joey Loganol ja Ryan Newmanil. Logano sõidu rikkus äpardus viimases boksipeatuses paarkümmend ringi enne finišit ja nii lõpetas ta alles 16. kohal. Kolm ringi enne lõppu jõudis tiitliheitlus aga haripunkti, sest kollaste lippude perioodi lõppedes ja kordusstardi hetkel olid kolmel esimesel kohal ülejäänud tiitlipretendendid järjestuses Harvick, Hamlin ja Newman, kusjuures oli selge, et etapi võitja võtab ka tiitli.

Harvick näitas selles olukorras külma närvi, tõrjus konkurentide rünnakud ja teenis hooaja viienda etapivõiduga elu esimese NASCARi tiitli. Neljast viimasest aastast kolmel oli ta seejuures lõpetanud hooaja kolmanda kohaga. «Uskumatu tunne – jahtisin seda tiitlit 13 aastat,» kirjeldas Harvick sõidujärgses intervjuus emotsioone.

Newman kaotas lõpuks tiitli ühe punktiga, Hamlinit jäi värskest meistrist lahutama kuus ja kogu hooaja jooksul stabiilsust üles näidanud Loganot 15 punkti. Harvicki tiim Stewart-Haas võitis võistkondliku tiitli teist korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles