Horvaatia jalgpallikoondis kardab mässu tõttu karistust

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horvaatia fännid San Sirol märatsemas.
Horvaatia fännid San Sirol märatsemas. Foto: SCANPIX

Itaalia ja Horvaatia eilses jalgpalli EM-valikmängus tõmbasid endale negatiivset tähelepanu horvaatide fännid, kes loopisid väljakule pürotehnikat. Horvaatia koondise juhendaja Nico Kovaci sõnul ootab neid nüüd tõenäoliselt karistus.

«Loomulikult on meil karistust oodata, kuid siiski ei ole põhjust meilt punkte ära võtta,» arvas Kovac pärast kohtumist antud intervjuus. «Vabandan meie toetajate käitumise tõttu kõigi ees ja eriti itaallaste ees.»

Eilne kohtumine lõppes skooriga 1:1 ning mõlemal meeskonnal on tabelis nelja vooru järel kümme punkti. Fänne rahutsamas käinud Kovaci sõnul loodab ta, et selline käitumine lõppeb. «Tunnen pettumust ja abitust. Selle kohta ei ole õigeid sõnu. Kui kellelgi on probleeme, siis nendega tuleks tegeleda väljaspool staadionit.»

Eilsel Milanos toimunud mängul olid tribüünidel ka mitmed eestlased, kes sõitsid pärast laupäevast San Marino – Eesti mängu Milanosse ja vaatasid seejärel kuulsal San Sirol Itaalia – Horvaatia mängu.

«Esimesel poolajal loobiti rakette värava järel. Teisel poolajal hakkas aga rakettide väljakule loopimine pihta täitsa tühjast kohast,» rääkis San Sirol horvaatide ultrafännide sektori lähistel istunud Eesti koondise poolehoidja. «Itaallased vastasid sellele platsikpudelite loopimisega ja nii kohtumine korraks peatatigi. Mängulises mõttes oli isegi horvaatidest kahju, kuna nad olid selles kohtumises kindlalt üle. Igatahes 10 euro suuruse piletihinna eest oli elamust küll.»

Endise Horvaatia koondise ründaja Goran Vlaovici arvates võis tegemist olla fännide protestiga Horvaatia Jalgpalli Liidu vastu. «Kui tegemist ongi jalgpalliliidu vastu suunatud protestiga, siis see ei ole kindlasti parim viis, kuna lõpuks kannatab ju koondis,» sõnas ta.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles