Kristjan Ilves: kaks MK-punkti maitsesid magusalt

, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves
Kristjan Ilves Foto: Nordic Focus

Kui kahevõistlusel on kaks poolust, siis Kristjan Ilvesel olid pärast Kuusamo MK 29. kohta kahetised tunded. Rõõm sellest, et suusasõit oli mullusega võrreldes hoopis teist tegu ja et karjääri jooksul teenitud MK-punktid kahekordistusid ühe hetkega – varem üks, nüüd kaks. Ent kriipima jäi keskpärane hüpe. «Tase lubaks võidelda 20. koha piirimail,» arvas Ilves.

Iseenesest pole kaks MK-punkti teab mis saavutus, saati jäi 18-aastane Ilves eakaaslaste heitluses kolmandaks, aga... «Suusatamises olin hoopis teisel tasemel,» vedas Ilves näo naerule. «Kannatasin 10 kilomeetrit kenasti ära. Finišisirgel võitlesime veel kolmekesi, jäin viimaseks, ent ikkagi. Eelmisel aastal oli murdmaa täielik piin ja jõuetus. Masendav oli kulgeda, kui kõik mööda kihutavad. Need kaks MK-punkti maitsesid magusalt. Nüüd on silmad peas ning hea vundament edasiliikumiseks olemas.»

Faktid kinnitavad Ilvese juttu. Eelmise aasta Kuusamo võistlusega võrreldes kaotas ta kiireimale minuti võrra vähem. Kärpida aastaga minut pole paha, kuid ikka jääb Ilves parimale suusatajale alla 2.30. Tegelikult oleks veel vaja minut maha võtta, see tähendaks kindlat kohta 15. piirimail ja väga heal päeval esikümnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles