Vägev lõpp tõi Rockile emotsionaalse võidu

Peep Pahv
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Eichfuss (palliga).
Timo Eichfuss (palliga). Foto: Margus Ansu

See oli kummaline mäng emotsioone lakke tõstva lõpuga – mõlemalt poolt kobav esimene poolaeg, kolmanda veerandaja ärkamine, kaks minutit enne lõppu neljapunktilisse kaotusseisu jäämine ja kõige tipuks 11:0 spurdiga saadud võit. Tartu Rocki võit!

Pole tähtis, milline oli mäng tervikuna, tähtis oli võita. See mõte kõlas eile õhtul läbi Rocki mängijate ja treenerite jutust. EuroChallenge’i sarjas alistati kodus Rumeenia klubi Rovinari Energia 66:59 ning kolme võidu ja ühe kaotusega tõusti oma alagrupi liidriks.

«Mul on väga hea meel, et alagrupist edasipääs on endiselt ainult meie endi kätes – ole ainult mees ja võta pääse ära,» sõnas Rocki peatreener Gert Kullamäe rahulolevalt. «Selle sarja võistlussüsteem tekitab olukorra, kus iga mäng on väga tähtis. Alagrupis peetakse vaid kuus kohtumist ning eksimisruumi pole peaaegu üldse.»

Sama üksmeelselt kui rõhutati võidu tähtsust, märkisid Rocki mängijad ja treenerid ka edu emotsionaalset poolt. Mängu kaks viimast minutit tegutseti suurepäraselt.

Kõik algas Timo Eichfussi korvist ja järgmisel rünnakul sopsanud kolmesest, millele oma kaugviske lisas Tanel Kurbas. Vastased viskasid mööda, kuid Rock vastas pallikaotusega. Lisaks sai Janar Talts valusa löögi vastu põlve ja pidi minema pingile. Rock jõudis teha veel ühe pallikaotuse, kuid vastased vastasid ründevaega ning 18 sekundit enne lõppu sopsas Tanel Sokk kaks vabaviset – pluss neli Rockile.

Viimaste sekundite jooksul jõudsid Rumeenia klubi pallurid patustada veel tehnilise vea ja möödavisetega, Rock aga vastata kolme tabava vabaviskega. Lõpuvile kõlades aplodeeris publik tribüünil püsti seistes.

«Mängu lõpp näitas selgelt ära kogu selle mängu närvilisuse,» märkis Kullamäe. «Raske öelda, kas esimesel poolajal ei suutnud mina meestelt pinget maha võtta või ei saanud nad sellega ise hakkama, kuid mehed ei julgenud võtta vastutust – me ei mänginud halvasti, vaid mängisime üle. Teine poolaeg oli rõõmsam ja kui kaugvisked tabavad, ongi see meie mäng.»

Otsustava spurdi algatanud Eichfuss kogus Rocki parimana 18 punkti ning seda vaatamata teda pidevalt piinavale põlvevalule. Kui seni tegi häda vaid üks põlv, siis reedel tegi ta koduliiga mängus Tarvaga viga ka teisele põlvele, eile sai aga mängu lõpus tugeva löögi selga.

«Timo teeb väga kõva hooaega. Ta näeb, et meil on Joosep Toome puudu ning vaatamata hädadele kannustab ennast, et peab ja peab… Ja kui asjad õnnestuvad, siis sellega kasvab ka enesekindlus,» kiitis Kullamäe. Samas tõstis treener esile teistegi meeste panust – näiteks Gert Dorbek sopsas teisel poolajal kolm kolmest.

«Esimesel poolajal tulid nad meile väga agressiivselt peale ja surusid meid ära. Kodutöö oli mõlemal meeskonnal hästi tehtud,» selgitas Dorbek. «Teisel poolajal nad enam nii palju ei jaksanud ja meil hakkasid kolmesed tabama.» Talts lisas: «Väga kummaline mäng, esimesel poolajal ei saadud üldse sisse, aga teine poolaeg oli juba korvpalli moodi.»

Kuigi Talts lahkus viimasel minutil platsilt, näol valugrimass, kinnitas ta mõni minut pärast mängu lõppu, et löögi saanud põlves hakkab valu juba taanduma ning midagi hullu ei ole.

Eilse mängu üks oluline detail oli leedulasest mängujuhi Augustas Peciukeviciuse vigastuspausilt naasmine. Tema mäng polnud küll särav, kuid numbritest olulisem oli see, et ta suutis probleemideta viibida platsil üle 20 minuti. «Küll need tema numbrid ka paremaks lähevad,» oli Kullamäe veendunud.

Rockil jääb EuroChallenge’i sarja alagrupiturniiril pidada veel kaks kohtumist – võõrsil Sofiaga ja kodus Körmendiga.


-----------------------------

Korvpall

EuroChalleneg

Tartu Rock – Energia 66:59

Rock: Eichfuss 18, Spokk 9, Petrukonis 9, Dorbek 9, Peciukevicius 7, Kurbas 7, Doronin 4, Talts 2, Kriisa 1.

Körmend – Sofia Lucoil Academic 63:76

Tabeliseis: Rock 3/1, Energia 2/2, Körmend 2/2, Sofia 1/3

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles