Madalseisus iluuisutamise ainus intriig peitub naiste üksiksõidus

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerli Liinamäe vabakava esitamas.
Gerli Liinamäe vabakava esitamas. Foto: Tairo Lutter

Veel aasta tagasi oli Eesti iluuisutamine niivõrd heas seisus, et asjaolude soodsamal kokkulangemisel saanuks Sotši olümpiale saata täiskoondise. Nüüdseks on olukord kardinaalselt muutunud – EMil osalemisest mõtlevad vaid üksiksõitjad Gerli Liinamäe ja Helery Hälvin ning tänavu vähe treeninud jäätantsijad Irina Štork ja Taavi Rand. Meeste üksiksõitu ja paarissõitu täiskasvanute tasemel ei harrastata.

«Mingit katastroofi pole. Pärast olümpiamänge on meil koondis alati muutunud – asendamatuid ei ole, küll uus põlvkond tuleb peale,» sõnas Kuura. «Iluuisutamise alustatakse väga noorelt ja kui sportlane hakkab lähenema juba 30. elusaastale ning pole midagi saavutanud, on loobumine loomulik, kuna raske on enam arenguhüpet loota.»

Kõige kriitilisemaks võib pidada seisu naiste hulgas. Tänu tänaseks tippspordist loobunud Jelena Glebovale on Eestile tagatud kaks EM-pääset. Kas neid ka kasutatakse, otsustab alaliidu juhatus pärast kahe nädala pärast toimuvaid Eesti meistrivõistlusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles