Frank Williams pahandas: miks te kolmandat kohta tähistate?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank Williams.
Frank Williams. Foto: SCANPIX

Williamsi vormel-1 võistkonda juhtiv Claire Williams avalikustas, et tema isa, võistkonna rajaja Frank Williams ei olnud hooaja lõppedes sugugi rahul sellega, kuidas paljud tiimiliikmed pidasid tootjate arvestuses saadud kolmandat kohta eduks.

«Frank ütles: «Miks kõik kolmanda koha järel pidutsevad? Me oleme siin selleks, et võita!»» kirjeldas Claire väljaandele Autosport isa reaktsiooni. Kõigist teistest ülivõimsalt jagu saanud Mercedeste ja neile järgnenud Red Bullide järel oli just Williams lõppenud hooaja üks stabiilsemaid tiime. Valtteri Bottas lõpetas sarja sõitjate arvestuses neljandana ja Felipe Massa seitsmendana, Bottas jõudis kuuel ja Massa kolmel korral ka poodiumile. Lisaks õnnestus Massal Austria etapil välja sõita parim stardikoht.

Claire Williamsi sõnul on tiimi järgmine eesmärk MM-tiitel. «Peame talvel tööd tegema ja edasi liikuma. Loodetavasti vähendame vahet Mercedesega ja teised ei jõua meile järele,» sõnas Williams. Tema sõnul teeb kogu võistkond edu nimel süstemaatiliselt tööd, olles selja taha jätnud katastroofilise 2013. aasta, kui MM-sarjas teeniti punkte vaid kahel etapil ja lõpetati üldtabelis viie punktiga 9. kohal.

1977. aastal asutatud Williamsi vormel-1 võistkond on sestsaadik võitnud MM-sarjas 114 etappi ja üheksa võistkondlikku tiitlit, seitsmel korral on Williamsi sõitja tulnud ka individuaalseks maailmameistriks. Viimati juhtus see 1997. aastal, kui võidutses Jacques Villeneuve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles