Reformierakond kuulutas oma liikmeks vale Dmitri Vorobjovi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Vorobjov
Dmitri Vorobjov Foto: Kalev Lilleorg/Õhtuleht

Segadus nimedega tegi kikkpoksi maailmameistri Dmitri Vorobjovi eile avalikkuse ees vastu tema tahtmist üheks päevaks reformierakondlaseks.

Eile teatas Reformierakond, et erakonnaga liitusid mitmed nimekad sportlased, sealhulgas kikkpoksi maailmameister Dmitri Vorobjov ja profijalgrattur Martin Loo.

«Liitusin Reformierakonnaga, sest tahan olla Eesti ühiskonna aktiivne liige. Reformierakonnas võib oma arvamust vabalt avaldada, isegi, kui teised su arvamusega nõus ei ole. Reformierakond on kahtlemata demokraatlik erakond ning soovin selle liikmena midagi reaalset Eesti jaoks ära teha,» vahendas erakond eile Vorobjovi sõnu.

Täna selgus aga, justukui oleks erakond mainekale sportlasele sõnu suhu pannud. Eesti Kickboxingu Liidu juhatuse liige Sergei Kozlov kinnitas täna, et Eesti koondise praegune treener Vorobjov lükkab kategooriliselt ümber väited, nagu oleks ka liitunud Reformierakonnaga.

«Ma ei tegele poliitika, vaid spordi ja noorte treenimisega. Mind hämmastavad teated, et olen astunud parteisse ja veel niisugusesse, mille programm vähimalgi määral ei ühti minu põhimõtetega. Isegi kui ma peaksin kunagi liituma mõne erakonnaga, siis ei saa see kindlasti olla Reformierakond,  mis on spordivaenulik ega toeta meie noorte kehalist arengut ja elanike tervislikke eluviise,» vahendas liit Vorobjovi sõnu.

«Kuigi oleme korduvalt küsinud toetust tiitlivõistlustel osalemiseks, peavad isegi sinna sõitma sportlased omal kulul,» selgitas Vorobjov.

Praegu valmistub ta Eesti koondisega osalemiseks peatselt toimuval EM-il ning ei oma mingeid poliitilisi ambitsioone.

Reformierakonna kommunikatsioonijuht Silver Pukk selgitas, et segadus tekkis sellest, et erakonda astus maailmameistri nimekaim, kes juhuslikult tegeles samuti kontaktspordiga, kuid mitte kikkpoksiga.

«Eilses Reformierakonna pressiteates oli viga isikusamasuse tuvastamisel. Reformierakonna liitus Dimitri Vorobjov, kelle astumisel erakonda vestles temaga meie töötaja ning sai aru, et ta tegeleb võitluskunstidega ning juhib ka vastavat MTÜd Ühiskonna Ohutus,» selgitas Pukk.

«Hilisemal info edasiandmisel  jäi sellest mulje, et tegu on teise Dimitri Vorobjoviga, kes tegeleb kikkpoksiga ja on sellel alal saavutanud väljapaistvaid tulemusi.»

«Reformierakond vabandab eksituse pärast, mis on tingitud nimede ja elualade sarnasusest ning kinnitab, et Reformierakonnaga on liitunud küll Dimitri Vorobjov, kes tegeleb võitluskunstidega, kuid mitte kikkpoksiga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles