Kirsipuu: Eesti ratturid pole dopingudoktoriga seotud

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincenzo Nibali (vasakul) ja Tanel Kangert on puhtad poisid.
Vincenzo Nibali (vasakul) ja Tanel Kangert on puhtad poisid. Foto: AP/Scanpix

Pilved Astana meeskonna kohalt – tiimis pedaalivad ka Tanel Kangert ja uustulnukana Rein Taaramäe – ei taha hajuda. Hoopis tihenevad. Itaalia olümpiakomitee raporti järgi olevat Astana ratturid seotud skandaalse dopingudoktori Michele Ferrariga. Olevat ka pilt, kus Ferrari astanalastega kohtub. Meeskonna endise spordidirektori Jaan Kirsipuu sõnul eestlasi sel pildil kindlasti pole.

Dopingulabori pidaja Ferrari, kes «turgutas» kümneid sportlasi ja väidetavalt tõi keelatud aine EPO jalgrattasporti, sai eluaegse tegutsemiskeelu ning Itaalia seaduste järgi ei tohi atleedid temaga isegi kokku puutuda. Kontakt Ferrariga võib kaasa tuua kuni pooleaastase võistluskeelu. 2012. aastal tuvastati dopingutohtri seos praeguse Astana, toonase Lampre ratturi Michele Scarponiga, kes eemaldati seepeale kolmeks kuuks võistlustelt.

Eile avaldas ajaleht La Gazzetta dello Sport uudise, et 2013. aasta novembris kohtus Ferrari Astana ratturitega Itaalia linnakeses Montecatini Terme, kus meeskond traditsiooniliselt laagris viibib. Ajalehel olevat ka fotod, kus Grand Hotel Croce di Malta hotelli ees toimunud kohtumine kenasti jäädvustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles