Kuidas peatada Norra suusatajaid? Õppida tuleb vormel-1 sarjast

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra, Norra, Norra. Poodiumil Marit Bjorgen, Therese Johaug ja Heidi Weng.
Norra, Norra, Norra. Poodiumil Marit Bjorgen, Therese Johaug ja Heidi Weng. Foto: SCANPIX

Tänavune suusahooaeg on alanud norralaste domineerimisega ning Norra koondise ülevõimu kohta on sõna võtnud teiste seas ka poolatar Justyna Kowalczyk, kelle arvates mõjub ühe riigi domineerimine nende ala jaoks halvasti. Rahvusvahelise Suusaliidu FISi murdmaasuusatamise turundusjuhi Jürg Capoli arvates peaksid nad õppima vormel-1 sarjast.

Teleõigustega tegeleva Capoli arvates on praegu suuremaks probleemiks siiski kehvad lumeolud, kuid siiski tunnistas ta, et oluline on vältida olukorda, kus Norra hakkaks murdmaasuusatamist täielikult domineerima.

Capol rääkis nrk.no’le, et eeskuju võiks võtta vormel-1 sarjast. «Vormel-1 on suusatamisest palju suurem ja nemad on seadnud erinevaid piiranguid. Loomulikult ei taha me piirata tegevusi, mis arendavad suusatamist edasi, kuid kulutuste piiramist võib kaaluda,» sõnas Capol, kes arvas, et piirangud ei mõjuks suurtele suusariikidele halvasti.

«Kui kellegil on 25 abimeest, siis tekib ikka küsimus, kas neid kõiki on ikkagi vaja,» lisas ta.

FISi murdmaakomitee tegevjuht Vegard Ulvang märkis aga, et finantspiiranguid ei ole arutatud, kuid mõningad muud meetmed võivad tulevikus kasutusele tulla küll. Ulvangi sõnul on räägitud sellest, et lühendada võistluse eel rajaga tutvumise aega ning lisaks võidakse piirata inimeste arvu, kes võivad võistluse eel rajal olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles