Eesti Korvpalliliit: pooled võetud dopinguproovid olid positiivsed

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roberts Stumbris (nr. 8).
Roberts Stumbris (nr. 8). Foto: Mihkel Maripuu

Täna jõudsid avalikkuse ette teated, et dopingukontrollis on vahele jäänud Tyco Rapla lätlasest korvpallur Kristers Zeidaks ning Rakvere Tarva lätlasest mängumees Roberts Stumbris.

Eesti Korvpalliliit avaldas, et dopingukontrolli võeti neli korvpallurit, kelles kahe proov osutus positiivseks: «Eesti Antidoping teavitas teisipäeval Eesti Korvpalliliitu kahe mängija poolt antud positiivsest A-proovist. Mõlemad mängijad on üles tunnistanud keelatud ainete kasutamise ja loobuvad vabatahtlikult B-proovi avamisest.

Klubid on tänaseks lõpetanud mõlema mängijaga töölepingud. Eesti Korvpalliliit mõistab resoluutselt ja tingimusteta hukka keelatud ainete kasutamise. Samas tunnustab Eesti Korvpalliliit klubisid koostöö eest dopingujuhtumite avalikustamisel. Eesti Korvpalliliit jätkab aktiivset koostööd Eesti Antidopinguga, sealhulgas vastavate koolituste läbiviimist klubidele.

Kokku võeti 8. novembril dopinguproov neljalt korvpallurilt. Teiste mängijate dopinguproovid olid negatiivsed ning nemad keelatud aineid kasutanud ei olnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles