Kasahstan soovib korraldada jalgpalli MM-finaalturniiri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli MM-i karikas.
Jalgpalli MM-i karikas. Foto: SCANPIX

Kasahstani jalgpalliliidu president Adilbek Žaksõbekov teatas kohaliku alaliidu iga-aastasel kongressil, et riik kavatseb kandideerida 2026. aasta jalgpalli MM-finaalturniiri korraldajaks.

«Nüüd on Kasahstan võimeline korraldama jalgpalli MMi või EMi ja UEFA superkarika kohtumist. Plaanime kandideerida 2026. aasta MMi korraldajamaaks. Seega valmistame ette kõik FIFAle saadetavad dokumendid. Meil on juba praegu UEFAga esialgne kokkulepe, mille kohaselt toimub UEFA Superkarika finaal 2017. aastal Astanas,» vahendab AIPS Žaksõbekovi sõnu.

Kasahhide väärt plaani rikub FIFA põhimõte, mille kohaselt samal kontinendil nii lühikese vahega finaalturniire ei korraldata. 2018. aasta MM peetakse Venemaal ja 2022. aasta turniir Kataris. FIFA praeguse kava järgi peaks samal kontinendil toimuvate turniiride vahele jääma kolm valiktsüklit, seega oleks Kasahstani esimene võimalus MM endale saada alles 2030. aastal.

Kasahstani esindusstaadion, 2009. aastal valminud Astana Arena mahutab 30 000 pealtvaatajat. Riigi suurim staadion on Šõmkendis asuv Kažõmukan Mungaitpasulõ staadion, mis valmis 1969. aastal ja kus saab jalgpalli vaadata 37 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles