21 negatiivset dopinguproovi andnud sportlane jäi keelatud ainete tarvitamises süüdi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EPO.
EPO. Foto: SCANPIX

USA pikamaajooksjale Mo Trafeh’ile määrati dopingu tarvitamise eest nelja aasta pikkune võistluskeeld. EPO-t tarvitanud Trafeh andis dopingu tarvitamise ajal koguni 21 proovi, kuid kõik need osutusid negatiivseteks. Siiski tunnistas ta ülekuulamise käigus end dopingu tarvitamises süüdi.

USA Antidopingu Agnetuur mõistis sportlase dopingu tarvitamises süüdi seoses mitme dopingureegli rikkumisega, mis sisaldasid korduvat dopingu kasutamist ja selle omamist ning lisaks ka testimisest kõrvale hoidmist, kirjutab athleticsweekly.com.

Trafehi tulemused tühistati alates 2012. aasta 1. jaanaurist ja seetõttu kaotas ta kolm USA meistritiitlit ning jäi ilma ka USA 25 km jooksu rekrodist.

Trafeh jäi tänavu veebruaris lennujaamas vahele EPO omamisega, kuid samal ajal oli ta dopinguprogrammis Adams märkinud oma viibimise kohaks hoopis Maroko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles