Henry ja Marquezi tulek andis Lindperele vabamad käed

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New York Red Bullsi keskvälja üks kindlamaid mehi Joel Lindpere (vasakul) õnnitlemas meeskonna nimekaimat mängumeest Thierry Henry’d (vasakult teine) värava löömise puhul.
New York Red Bullsi keskvälja üks kindlamaid mehi Joel Lindpere (vasakul) õnnitlemas meeskonna nimekaimat mängumeest Thierry Henry’d (vasakult teine) värava löömise puhul. Foto: AFP/SCANPIX

Eesti jalgpalluritest ilmselt kuulsaimate meeste kõrval palliv Joel Lindpere on suurte staaride New Yorki saabumise järel pidanud ka oma mängu sisse viima korrektiive.


Teatavasti liitus sel suvel peale jalgpalli MMi New York Red Bullsiga kõigepealt Prantsusmaa koondise legendaarne ründaja Thierry Henry ning seejärel Mehhiko koondise tugitala Rafael Marquez. Mõlema mehe eelmiseks tööandjaks oli maailma üks paremaid klubisid FC Barcelona.

Kui talvel New Yorgi klubiga käed löönud eestlane oli seni harjunud tegutsema keskväljal, siis nüüd on ta pidanud uute meeste saabumise järel nihkuma rohkem vasakule äärele.

Hea kvaliteet

«Neil on oma rollid ja positsioonid välja kujunenud ning eks teised peavad natuke ringi harjuma. Olen seetõttu keskelt natuke vasakule ära vajunud,» kirjeldas Lindpere oma olukorda palliplatsil. «Kõik siiski teavad, et olen rohkem keskväljamängija, seetõttu on mul lubatud ka vabamalt platsil ringi liikuda ning ka keskel tegutseda.»

Samas tunnistas mängumees, et ta peab uue olukorraga veel natuke harjuma. «Keskel tundsin ennast kindlamalt, kuid kui olen meeskonnale niimoodi vajalik, siis loomulikult täidan seda rolli, mida vaja. Kahes viimases mängus olen ilusasti hakkama saanud,» arvas poolkaitsja.

Kuigi mõlemad meeskonnaga liitunud staarpallurid pole veel sada protsenti vormis, on Lindpere sõnul näha võistkonnas taseme tõusu.

«Henry ja Marquez on väga kvaliteetsed mängijad ja pole ju paremat meeskonda kui Barcelona, seega pole nende tasemes mingit kahtlust,» rääkis Lindpere. «Mõlemad loevad hästi mängu ja on väga tehnilised. Nende ümber olevad mehed muutuvad seeläbi ka paremaks. Marquez on selline tagasihoidlik, kellel on tehnika ja mänguoskus hästi paigas. Henry teeb vahel selliseid trikke, mida ise kindlalt teha ei oska.»

Kui hooaja alguses noppis Red Bulls järgemööda võite, siis vahepeal on sisse tulnud ka kehvemaid perioode ning tabelisse on kirjutatud mitmed viigipunktid ja ka mõned kaotused.
Vorm tõusuteel

Idakonverentsis hoiab Red Bulls praegu 34 silmaga kindlalt teist kohta, kuid liiga üldarvestuses püsitakse viiendal positsioonil.

«Hooaja alguses läks meil väga hästi, kuid siis tuli sisse kehvem periood. Nüüd on samas asjad uuesti paremuse poole liikumas,» rääkis Lindpere, kelle sõnul vajab meeskond veel natuke aega, et uue olukorraga kohaneda ning sellest maksimum välja võtta.

Talvel sõlmis Lindpere klubiga 2+1+1 lepingu, kuid edukas debüüthooaeg USA liigas annab eestlasele kindlasti võimaluse endale tulevikuks välja kaubelda ka paremaid lepingutingimusi.

«Praegu läheb hästi ning eks vaatab, mida lähiaeg toob. Mingil määral on sellistest asjadest juttu olnud,» avaldas poolkaitsja. «Eks vanus ole ka peal. Sügisel saan 29-aastaseks ning keegi niisama lepinguid ei jaga, kui minu teenetest ollakse huvitatud, siis olen kindlasti meelitatud.»

Koondisesse tulek selgub selle nädala jooksul

EM-valikmängust Fääri saartega kõrvale jäänud Joel Lindpere sai ka matšiks Itaaliaga koondisekutse, kuid praeguseks pole veel selge, millal või kuidas ta Eestisse saabub.

«Hetkeseisuga vaatame, kuidas tulekuga on, olen ühenduses nii klubi treeneri kui ka koondise juhendajaga. Tänaseks pole veel konkreetset seisukohta,» täpsustas Lindpere enda olukorda.

«Selle nädala keskpaigaks peaks selgeks saama. Ütleme nii, et oma riigi esindamine on alati auasi, samas tuleb arvestada ka kõiki asjaolusid.»

Kui koondisemäng on 3. septembril, siis Red Bullsil on USA liigas kavas kohtumine 28. augustil ning seejärel 4. septembril, mis jääks Eestisse tuleku korral kindlasti vahele. «Eks see ajavahega kohanemine võtab 5–6 päeva aega, kui tegeleda profispordiga. Kui midagi teha, siis tuleb seda teha korralikult,» lisas poolkaitsja.

Viimati jooksis Lindpere Eesti eest väljakule eelmisel aastal, kui 30. detsembril alistati sõpruskohtumises 1:0 Angola. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles