Endine F1 maailmameister materdas Red Bulli meeskonda

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bulli meeskonna liikmed.
Red Bulli meeskonna liikmed. Foto: SCANPIX

Endine vormel-1 sarja maailmameister Jacques Villeneuve kommenteeris Sebastian Vetteli ja Fernando Alonso meeskonnavahetusi ja leidis, et mõlemad sõitjad tegid õige otsuse.

Viimastel hooaegadel Red Bullis sõitnud Vettel teatas lõppenud hooaja lõpu eel, et tahab omal soovil meeskonnast lahkuda, ning liitus seejärel Ferrariga. Villeneuve'i sõnul oli see õige liigutus, sest Red Bulli suhtumine jättis soovida. «Ta ei olnud enam nende nii-öelda kuldlaps,» selgitas Villeneuve oma arvamust.

«Teda ei tahetud enam Red Bulli meeskonda, kes pole sugugi selline ühte perekond nagu meid tahetakse uskuma panna. Neil on vaid üks huvi - müüa võimalikult palju purke energiajooki - ning seetõttu on meeskond nüüd armunud Daniel Ricciardosse. Tal (Vettelil) ei olnud muud alternatiivi kui lahkuda ning nüüd saabub ta Ferrarisse, mis on end just uuesti üles ehitamas. 2015. aastal läheb vaja natuke kannatust, aga 2016. aastal hakkame tulemusi nägema,» rääkis 1997. aastal maailmameistriks tulnud Villeneuve.

Vettel istub uuest aastast Ferrari rooli, kuid see tähendas omakorda, et meeskonnast lahkus Fernando Alonso, kes on uuest hooajast McLareni sõitja. Hispaanlase tiimivahetuse kohta arvas Villeneuve, et Alonso vajas muutust, sest tema isiklik suhtumine ei klappinud Ferrari tiimiga.

«Minu arvates on ta F1 sarjas parim sõitja, kui tal on kiiver peas (ehk võidusõit käib- toim.), aga väljaspool autot töötab ta enda, mitte tiimi heaks. Ta kasutab internetti ja Twitterit enda eeliste jaoks ära ning tipptiimidele see ei meeldi - eriti sellisele meeskonnale nagu Ferrari, kes on alati oma sõitjaid kaitsnud ka siis, kui asjad ei lähe hästi. Vaadake Kimi Räikköneni - erinevalt Red Bullist on Ferrari perekond,» andis Villeneuve mõista, et kui Ferrari proovis lõppenud hooajal raskustes olnud soomlast kaitsta, oli Alonso rohkem väljas enda huvide eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles